Programa Hilvan Belediye Eşbaşkanı Garip Yeşil de katıldı. Eşbaşkan Yeşil, kadınların özveriyle hazırladığı el emeği ürünleri tek tek inceleyerek, sergilenen sanat eserlerinin toplumun kültürel zenginliğini yansıttığını belirtti.

Etkinlikte sergilenen dokuma, seramik, nakış ve geleneksel el sanatları ürünleri büyük beğeni topladı. Kadınların üretkenliğinin, kültürel mirasın yaşatılmasında ne kadar önemli bir rol oynadığını ortaya koyan bu buluşma, sanatın birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Eşbaşkan Garip Yeşil konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu anlamlı etkinlikte emeğiyle, yüreğiyle katkı sunan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Kadın dayanışmasıyla kültürümüzü yaşatıyor, sanatı bir köprü haline getiriyoruz. Sanat, kimliğimizi korumak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek için en güzel araçtır.”

Hilvanlı kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, katılımcılar hem kültürler arası etkileşimi hem de yerel sanatın yaşatılmasına yönelik çabaları takdir etti. Kadın Dayanışma Merkezi yetkilileri, bu tür etkinliklerin düzenli hale getirilerek hem kültürel hem ekonomik anlamda kadınlara yeni fırsatlar sunulacağını ifade etti.