WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Bulgaristan'da siyasi çalkantı devam ediyor

Sofya, 17 Ekim (Hibya) - Bulgaristan parlamentosunda milletvekilleri bir kez daha gerekli 121 çoğunluğa ulaşamadığı için, Ulusal Meclis üst üste üçüncü gün de toplantı yapamadı. Cuma sabahı genel kurul salonunda yalnızca 53 milletvekili kayıt yaptırdı.

Bulgaristan'da siyasi çalkantı devam ediyor
Paylaş:

Siyasi çıkmaz, Salı günü GERB-UDF parlamento grubu üyeleri ve Başbakan ve GERB üyesi Rosen Zhelyazkov ile konuşan GERB Başkanı Boyko Borissov'un partisinin artık Parlamento'da yeter sayıyı sağlamaya yardımcı olmayacağını söylemesinin ardından ortaya çıktı. Bu durum, GERB'nin iktidardaki çoğunlukta kalıp kalmayacağı konusunda şüphe uyandırdı.

Borisov'un açıklamalarının ardından Başbakan ve GERB üyesi Rosen Zhelyazkov, Çarşamba günü yapılması planlanan olağan Bakanlar Kurulu toplantısını iptal ederken, MRF-Yeni Başlangıç ​​Partisi Lideri Delyan Peevski, Borisov'un Ulusal Meclis Başkanlığı adaylığını destekleyeceğini ve partisinin Bulgaristan'ın yönetimiyle ilgili sorumluluk payını üstlenmeye hazır olduğunu açıkladı.

MRF-Yeni Başlangıç, GERB-UDF, BSP-Birleşik Sol koalisyonu ve Böyle Bir Halk Var'ı içeren mevcut iktidar koalisyonunun bir parçası değil.

Başbakan Yardımcısı ve Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) Başkanı Atanas Zafirov Perşembe günü yaptığı açıklamada, partisinin yetkili kurullarının inisiyatifiyle hükümet ortaklarıyla görüşmeye hazır olduğunu, ancak bu görüşmelerin ve alınacak kararların hiçbir bedeli olamayacağını söyledi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.