Bugün Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde trafik kazası meydana geldi. Kaza yapan araca müdahale eden ekipere ve İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına, kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilerek  kayan yolcu otobüsü çarptı.

Kazada Gaziantep valisi Davut Gül'ün açıklamalarına göre, 16 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

Başka bir göreve giderken kazayı görüp, yaralılara yardım eden İhlas Haber Ajansı çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver de hayatını kaybetti.

Olay tüm yurtta büyük bir üzüntüyle karşılandı.

84 milyonu büyük üzüntüye boğan trafik kazası ile ilgili Uyğur Medya Grubu Başkanı  İbrahim Uyğur da bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Başkan Uyğur,  "Kelimelerle tarif edilemeyecek ölçüde büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Bugün resmen ülke olarak dehşeti yaşadık. Ülkenin birçok yerinden trafik kazaları haberleri aldık. Ciğerlerimiz dağlandı. Sağlık çalışanlarımız, itfaiye erlerimiz, vatandaşlarımız ve iki meslektaşımız hayatını kaybetti. Bugün yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza ve meslektaşlarımız İhlas Haber Ajansı muhabirlerine Allah'tan rahmet yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Kamuoyunu aydınlatmak adına habere giderken hayatlarını kaybeden meslektaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Allah bu tür acıları bir daha yaşatmasın" dileklerinde bulundu.

Öte yandan, Gaziantep'teki trafik kazasında hayatını kaybeden İHA muhabiri Abdulkadir Esen'in cenazesi yarın Yusufpaşa Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınacak namazın ardından defin işlemleri gerçekleştirilecektir.

Taziyeler Karaköprü Yılmazer taziye evinde kabul edilecek.

Haber: Gaffar Kaymaz