21 Ekim 2025 tarihinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yunus Timleri tarafından Eyyübiye ilçesinde belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi.

 

Gerçekleştirilen baskında çok sayıda ruhsatsız tabanca, mühimmat ve tabanca parçaları ele geçirildi. Yapılan aramalarda ayrıca silah yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ve yedek parçalara da el konuldu.

 

Operasyon kapsamında 3 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edileceği öğrenildi.

 

Emniyet yetkilileri, kent genelinde kaçak silah ticareti, silah üretimi ve bulundurulmasına karşı yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

“Vatandaşlarımızın huzuru, kamu güvenliği ve suçla mücadele kararlılığımız kapsamında kent genelinde operasyonlarımız aralıksız devam edecektir.”