Sürdürülebilirlik odaklı vizyonuyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, Diyarbakır'ın Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde şehir şebekesini güçlendirmek için 300 milyon TL’yi aşkın bir yatırıma imza atıyor. Bugüne kadar Diyarbakır’a 4 milyar TL’yi bulan yatırımı hayata geçiren şirket, 2023 yılı içerisinde ise toplam 1 milyar TL’yi aşkın yeni yatırımı tamamlayacak. Bu kapsamda Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde devam eden yatırım çalışmalarının yüzde 70'ini tamamlayan şirket, anılan ilçeler başta olmak üzere şehrin tamamında alt yapı yenileme çalışmalarının hızla tamamlanacağını vurguladı.

184 kilometre kanal açıldı

Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Kayapınar’da 3’üncü Sanayi Sitesi bölgesi, Talaytepe ve Medya mahalleleri, Fırat Bulvarı, Tekel Caddesi ve Ayşenur Zarakoğlu Caddesi’nin arasında yeraltı alçak ve orta gerilimli tesis yapım çalışmaları sürdürülüyor. Ekipler, Bağlar’da ise Kadın Doğum Hastanesi arkası ile Protokol Yolu’nun devamı, Yenihal 3’ncü Cadde ve Yenihal 1’inci Cadde arasında da yeraltı alçak ve orta gerilim tesis yapım çalışması yapıyor. Kayapınar ve Bağlar’daki yatırım bölgelerinde 57 mVA gücünde 43 adet monoblok beton köşk trafo tesis eden Dicle Elektrik, bu bölgelerdeki yatırımları kapsamında 278 kilometre alçak ve 136 kilometre orta gerilim kablosu döşemek için 184 kilometre kanal açtı. Ayrıca aydınlatma şebekeleri de güçlendirilerek yatırım bölgesindeki cadde ve sokaklara yaklaşık 4000 yeni aydınlatma direği dikiliyor.

Yüzde 70’lik kısmı tamamlandı

Haziran ayında başladıkları söz konusu yatırım çalışmasının yüzde 70’lik kısmını tamamladıklarını ve Kasım ayı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını bildiren Dicle Elektrik İl Müdürü Uğur Yaka, yatırımların maliyetinin 300 milyon TL olduğunu bildirdi. Gerçekleştirilen yatırımlarla şebeke güçlendirme çalışmalarının yapıldığını ve iletim hatlarının yeraltına alındığını belirten Yaka, “Şehrin kesintisiz elektrik ihtiyacına yönelik alt yapı yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. Şehrin büyümesi ile aynı düzlemde yeni yatırımlar ve mevcut alt yapının yenilenmesi ihtiyacı doğuyor. Yatırım çalışmamız tamamlandığında şehrin tamamında gözle görülür bir iyileşme hedefliyoruz. Kasım ayına kadar sahadaki şantiyelerimizin çevreye vereceği rahatsızlık için hemşerilerimizden anlayış ve iş birliği rica ediyorum” dedi.