Kahraman gazilerimize duyulan sonsuz saygının bir nişanesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği 19 Eylül tarihini, her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

 

Topraklarımızın sarsılmaz bütünlüğü uğruna unutulmayacak destanlar yazan şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin her bir ferdinin gönlünde gurur abidesi olarak ebediyen yaşayacaklardır. Çünkü şehitlik ve gazilik makamları, dünyevi unsurlarla kıyaslanamayacak derecede önemlidir. “Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz.” anlayışına sahip gazi bir milletin evlatları olarak, kendimizle ne kadar övünsek azdır.

 

Türk milleti olarak sahip olduğumuz bu kadim değerleri iyi anlamalı ve vatanımızın geleceğini şekillendiren evlatlarımıza en güzel şekliyle aktarabilmeliyiz. Bizler üzerimize düşen her türlü sorumluluğu gururla, onurla ve büyük bir hassasiyetle yerine getireceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum.

 

Hasan ŞILDAK Şanlıurfa Valisi