Zeynep KAYA DEMİRTAŞ KİMDİR?

 

İstanbul’da Eyüp Anadolu Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesini okudu. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Tashih-i huruf ve Hafızlığını başarıyla tamamladıktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ilahiyat Fakültesi/Arap Dili ve Belagat Bölümünde özel öğrenci olarak öğrenim gördü.

2022 yılında Trakya Üniversitesi Temel İslam Bilimleri/Tefsir Ana Bilim dalında “Kadınlarla İlgili Hükümlere Yaklaşımı Açısından Merâğî tefsiri” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. Bununla birlikte Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden Lisans aldı. 

2013 yılında Diyanet işleri Başkanlığı Hafızlık Kursu Kur’an Kursu öğreticiliği, 2017 yılında İstanbul Bahçelievler ADRB Vaizi, 2019 yılında Edirne İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. Bulgaristan Baş Müftülüğü ile iki ülke arasında din temelli kardeşlik çalışmalarında bulundu. Bununla birlikte Yeşilay Cemiyetinde Trakya Bölgesi Kadın Komisyon Başkanlığını yürüttü.

Şanlıurfa İl Müftülüğü Müftü Yardımcısı olarak görevine devam eden KAYA DEMİRTAŞ, ana dili Arapça olmakla birlikte orta seviyede İngilizce bilmektedir.

KAYA DEMİRTAŞ, evli ve iki çocuk annesidir.

 

                                                                  ŞANLIURFA İL MÜFTÜLÜĞÜ

                                                                              19.09.2023