İSTANBUL (AA) - BNP Paribas Cardif, ikinci el olarak ifade edilen ancak "sertifikalı olarak yenilenmiş" araç ve cihazlar için sunduğu sigorta çözümleriyle döngüsel ekonomiyi destekliyor.

BNP Paribas Cardif açıklamasına göre, atık kavramını büyük ölçüde ortadan kaldıran döngüsel ekonomi modeli, ürünlerin yaşam döngüsünü uzatıyor. Ürünleri onarıp, yenileyip geri dönüştürerek mümkün olduğunca uzun süreli kullanmanın hedeflendiği model, aynı zamanda israfı da en aza indirerek hem doğaya hem de ekonomiye maksimum katkı sağlıyor.

BNP Paribas Cardif, yenilenmiş araçlar ve cihazlar için sunduğu çözümleriyle döngüsel ekonomiyi destekliyor. Yenilenmiş araç satın alanlar Cardif'in "Uzatılmış Garanti" çözümünden yararlanırken, yenilenmiş telefon, tablet, televizyon ve akıllı saat gibi elektronik cihazları satın alanlar ise cihaz koruma sigortası ile cihazlarını güvence altına alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BNP Paribas Cardif Türkiye İş Ortaklıkları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kırçal, değişen dünyanın sigortacısı olarak sürdürülebilirliği ve döngüsel ekonomiyi destekleyen çözümler geliştirdiklerini bildirdi.

İkinci el olarak nitelendirilen ama sertifikalı olarak yenilenmiş araç ve cihazların sigortalanmasını içeren kapsamlı çözümler ile sektörde fark yarattıklarını belirten Kırçal, "BNP Paribas Cardif olarak hem yürüttüğümüz iş modeli hem de benimsediğimiz ilkeler ve uyguladığımız politikalar kapsamında yoksulluğun sona erdirilmesi, çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, refahın adil paylaşımı ve barışı hedefleyen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na uygun hareket ediyor ve işimizi yaparken bu odak çerçevesinde olmaya özen gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Sigortalı cihazlar, en kısa zamanda uzman teknik ekip tarafından inceleniyor "

Kırçal, döngüsel ekonomiyi destekleyen çözümlerinden biri olan "Cihaz Koruma Sigortası" ile yenilenmiş elektronik cihazları ciddi risklere karşı güvence altına aldıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"BNP Paribas Cardif'in anlaşmalı olduğu iş ortaklarından sertifikalı olarak yenilenmiş elektronik cihaz satın alanların yararlanabildikleri bu yenilikçi çözümümüz, yeniden ekonomiye kazandırılmış elektronik ürünleri kaza sonucu oluşan hasarlar, elektrik hasarları, sıvı teması sonucu oluşan hasarlar ve hırsızlık gibi risklere karşı koruma altına alıyor. Poliçe sahipleri, teminatlar kapsamında oluşabilecek bir hasar durumunda BNP Paribas Cardif'in Müşteri İletişim Merkezi'ne telefonla ulaşarak hasar kaydı oluşturarak, hasarlı cihazlarını gerekli evraklarla birlikte satın aldıkları mağazaya güvenle teslim ediyorlar. Sigortalı cihazlar, en kısa zamanda uzman teknik ekip tarafından inceleniyor ve anlaşmalı yetkili servisler tarafından ücretsiz olarak onarılarak poliçe sahibine ulaştırılıyor. Teminatlar kapsamında onarımın mümkün olmadığı durumlarda ise poliçede yer alan muafiyet oranları çerçevesinde, müşterilerimizin geri ödemeleri gerçekleştiriliyor."

Kırçal, sürdürülebilirliği ve döngüsel ekonomiyi destekleyen bir diğer çözümlerinin ise yenilenmiş araçlar için sundukları "Uzatılmış Garanti" hizmeti olduğunu aktardı.

Anlaşmalı oldukları iş ortaklarından yenilenmiş araç satın alanların "Uzatılmış Garanti" çözümlerinden faydalanabildiklerini belirten Kırçal, "Bu çözümümüz aracının garanti süresini uzatarak finansal kaygılardan uzaklaşmak isteyen tüm araç sahiplerine hitap ediyor. Üretici garantisi bittikten sonra devreye giren 'Uzatılmış Garanti', kapsam dahilindeki yedek parçaların arızalanması durumunda poliçe özel şartları kapsamında araçları koruyor. Böylelikle, bütçelerini koruma altına almak isteyen araç sahipleri, teminat dahilindeki onarımlarını uzatılmış garanti kapsamında yaptırabiliyor. Poliçe sahiplerimiz, araçlarında oluşabilecek teminatlar kapsamındaki bir arıza durumunda BNP Paribas Cardif'in Müşteri İletişim Merkezi'ne ulaşarak 'Uzatılmış Garanti'den kolaylıkla faydalanabiliyorlar." değerlendirmesinde bulundu.