Günümüzde en çok kullanılan cerrahi girişimlerden biri tüp mide ameliyatıdır ve halk arasında “mide küçültme ameliyatı" olarakta bilinir.

Tüp Mide Ameliyatında 3 küçük delik açılarak Laparoskopik(kapalı ameliyat) yöntemiyle midenin yüzde 80'ini kesip çıkarılıyor. Böylece midenin gıda alımı kısıtlanmış oluyor.

Ameliyat kapalı yöntemle gerçekleştiği için sadece karın bölgesinde çok ufak 3 adet kesi izleri bulunuyor. Bu çizgiler 1-2 ay içinde tamamen görünmez hale gelir.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Felat Çiftçi,

“Obezite tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve şehrimizde de endüstriyel besinlerin girmesi ile beraber ciddi bir sorun haline gelmiştir. Unutmayın obezite hem fiziki bir rahatsızlık olmasının yanında sebep olduğu Diyabet, HT, Kalp-Damar rahatsızlıkları, OSAS, Hiperkolesterolemi, Meme kanseri gibi hastalıklar ile beraber kanserden çok daha fazla ölümlere sebep olmaktadır. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak obezite ile ilgili mücadelemizi sürdürmekte olup hastalarımıza bir müjdeyi de vermiş olalım. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mide küçültme ameliyatları yapılmaya başlandı. Daha önce mide balonu takılan ve ona rağmen kilo veremeyen veya hiç diyet almasına rağmen kilo veremeyen hastalarımızı Tüp mide ameliyatı dediğimiz mide küçültme ameliyatı yapılması için genel cerrahi polikliniğimize bekliyoruz” dedi.