Telabyad’a geçişinde ilk olarak Akçakale Gümrük Kapısında inceleme yapan Vali Şıldak, daha sonra Telabyad merkezde yer alan Mahalli Meclisi ziyaret etti. Ziyareti sırasında polis mangası tarafından karşılanan Vali Şıldak, daha sonra Telabyad Koordinatör Valisi Oğuzhan Erdi Atak ve Mahalli Meclis Başkanı Salih Hacı Abdullah’tan bölge ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

 

Mahalli meclis ziyaretinin ardından tekstil fabrikasını gezen Vali Şıldak, fabrikadaki çalışanlarla sohbet etti. İncelemelerine Telabyad Hastanesi ziyaretiyle devam eden Vali Şıldak, acil servis ve polikliniklerdeki hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti, sağlık personelinden bilgi aldı. Pek çok sağlık hizmetinin Telabyad’da verilmesinin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Vali Şıldak, hastanenin ardından inceleme gezisine Barış Pınarı Caddesiyle devam etti. 

 

Barış Pınarı Caddesi üzerinde mahalli meclis tarafından kurulan market ve restoranı da ziyaret eden Vali Şıldak, sosyal tesisleri de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Telabyad Emniyet yerleşkesi ve yol kontrol noktalarını da ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, görevli güvenlik güçlerine özverili çalışmaları için teşekkür etti. Son olarak gençlere yönelik sportif faaliyetlerin yapıldığı spor tesislerinde incelemelerde bulunan Vali Şıldak, Barış Pınarı Harekâtı sayesinde bölgeye huzurun hâkim olduğunu, bölgede yürütülen çalışmaların da insanların yüzünü güldürüyor olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek fedakârca çalışan tüm personele teşekkür etti. 

 

Telabyad incelemelerinde Vali Hasan Şıldak’a; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Vali Yardımcısı Erinç Demir, Telabyad Koordinatör Vali Yardımcısı Oğuzhan Erdi Atak eşlik etti.