Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan Belediyesi ile Hilvan Yerel Eylem Grubu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şire Festivali Hilvan İlçesi Ovacık (Hasenik) Mahallesinde gerçekleşti.

Bastık, Çekçek, Cevizli Sucuk, Pekmez ve daha birçok ürünün gözlere hitap ettiği Şire Şenliğinde Hilvan Ovacıklı kadınların maharetli elleriyle yaptıkları envai çeşit yöresel lezzetlerin yapım aşamasından tadım aşamasına kadar geçen zahmetli süreç gözler önüne serildi.

BAŞKAN BEYAZGÜL:”YÖRESEL LEZZETLERİMİZ TARİHTEN GELEN BİR ZENGİNLİKTİR”

Şire’nin bir Türkiye markası olduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şire, Şanlıurfa’nın bir geleneğidir. Kadınlarımızın maharetli elleriyle hazırlanan şire’lerde el emeği göz nuru var. Şire’nin hazırlanmasında kadınların büyük bir emeği var. Odun ateşinde doğal bir ortamda hazırlanan şirenin tadı Hasenik’te bir farklı lezzet alıyor. Hasenik bir marka olmuşsa en baştan sonuna kadar her şeyin çok titizlikle yapılmasındandır. Bunlar doğal yiyeceklerimizdir. Bunlar lezzet, şifa ve bir tanıtım, bir marka hepimiz için çok önemlidir. Şehrimizin birçok yerinde çok güzel işler yapılıyor. Fıstık, tatlı, şire, çekçekler ama bunlardan biri de Hasenik’teki lezzettir. Kentin lezzetlerinin tanıtılması için her çalışmaya destek vereceğiz. Şire sadece Hilvan’ın değil Türkiye’nin bir marka değeridir’’ diye konuştu.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, ise Hasenik’te yapılan Şire lezzetini dünyaya tanıtmak amacıyla her yıl festivaller düzenlediklerini söyledi.