WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Türk Altın İşletmeleri'nin Çanakkale Karapınar Projesi

Türk Altın İşletmeleri A.Ş, Çanakkale Karapınar Projesi'nin dava sürecine ilişkin bilgi verdi.

Türk Altın İşletmeleri'nin Çanakkale Karapınar Projesi
Paylaş:

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Şirketimiz tarafından Çanakkale'de yapılması planlanan altın-gümüş madeni açık ocak işletmesi projesiyle ilgili olarak, mevzuat uyarınca yürütülen ÇED süreci ve nihai ÇED raporu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 'ÇED olumlu' kararı verilmiş olduğu 17.09.2025 tarihinde KAP'ta açıklanmıştı. Ancak, projeyle ilgili olarak davacılar Burhaniye Çevre Platformu Derneği, Ayvalık Tabiat Derneği, Ege Çevre ve Kültür Platformu Derneği, Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Süheyla Doğan Ünal, Mustafa İnel, Hamza Kural, Yusuf Gunt, Özgül Aldış, Halil Cihat Balaban, Cemal Görüş, Hidayet Aldış ve Erol Engel tarafından Çanakkale 2. İdare Mahkemesi'nin 2025/1053 E. sayılı dosyası ile ÇED olumlu kararının iptali talebiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına karşı dava açılmış ve yürütmenin durdurulması talep edilmiştir.

Söz konusu dava dosyası kapsamında, mahkeme ilgili davanın şirketimize ihbar olunması amacıyla ara karar kurmuş olup, henüz verilmiş olan nihai bir karar mevcut olmadığından şirketimiz, proje kapsamında madencilik faaliyetlerine ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde devam etmektedir.''
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Sakarya'da uyuşturucu operasyonu

Akışın sonuna geldiniz.