WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bursa’da “Eğitimde ve Kültürde Çözüm: Köy Enstitüleri” paneli düzenlendi

Bursa’da düzenlenen “Eğitimde ve Kültürde Çözüm: Köy Enstitüleri”panelinde, Türkiye’nin eğitim tarihinde yeri olan köy enstitüleri değerlendirildi.

Bursa’da “Eğitimde ve Kültürde Çözüm: Köy Enstitüleri” paneli düzenlendi
Paylaş:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Osmangazi Kent Konseyi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Bursa Şubesi iş birliğiyle düzenlenen “Eğitimde ve Kültürde Çözüm: Köy Enstitüleri” panelinde köy enstitülerinin Türkiye’nin eğitim ve kalkınma sürecindeki rolü ele alındı.

Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen “Eğitimde ve Kültürde Çözüm: Köy Enstitüleri” başlıklı panelde, köy enstitülerinin eğitimde fırsat eşitliği, üretkenlik ve toplumsal dönüşüme katkıları farklı yönleriyle değerlendirildi.

Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Geleceğin güvencesi, sağlam temellere dayalı bir eğitime; eğitim ise öğretmene dayanır’ demiştir. Bu model, halkın kültür ve eğitim yaşamını devlet eliyle yukarı taşımış, çok sayıda öğretmenin, sanatçının ve meslek erbabının yetişmesine öncülük etmiştir. Köy Enstitülerinin en büyük başarısı, aydınlanmayı kentten köye değil; köyden tüm ülkeye yaymış olmasıdır” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.