Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların kullanım alanı olan kaldırımları işgal eden esnafa yönelik yaptığı denetimlerde, uyarılarda bulunarak, işgallerin önüne geçiyor. 

 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yayaların kullanım alanı olan kaldırımların işgal edilmemesi için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 

 

Zabıta ekipleri tarafından ilçe genelinde periyodik olarak yürütülen denetimlerde; kaldırımlarda ürünlerini sergileyerek, yayaların kullanım alanını daraltan işletme sahiplerine uyarılarda bulundu. Kaldırımların yayaların ortak kullanım alanı olduğunu belirten ekipler, vatandaşların alışverişlerini daha iyi şartlarda yapabilmeleri için işletme sahiplerine kurallara uyulması hususunda hatırlatma yaptı. Bahçevlievler bölgesindeki işlek caddelerde ve ara sokaklarda denetimlerine devam eden ekipler, esnaf tarafından işgal edilen kaldırımdaki ürünlerin alınması için müdahalede bulundu. Vatandaşların geçişini engelleyen hiçbir malzemenin kaldırımda bulunmasına izin verilmeyeceğini belirten ekipler, söz konusu işgallerin Belediye mevzuatına aykırı olduğunu kaydederek, kurallara uymayan işyerleri hakkında gerekli işlemlerin başlatılacağını ifade etti.

 

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise işgallerin ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi için denetimlerin devam edeceği ve vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları 444 22 63 numaralı Haliliye Belediyesi İletişim Merkezine aktarabilecekleri kaydedildi.