Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı 4. Bölge Zabıta Amirliği ekipleri, Yenice Mahallesi’nde bina altında faaliyet gösteren bir gıda toptancısına ait depoya baskın yaptı.

Ekiplerin depoda yaptığı incelemelerde, piyasadan son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin toplanıp, yeni etiket ve ambalajlarla tekrar piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı, bazı ambalajların üzerindeki üretim ve son kullanma tarihi baskısının silinerek yeniden basıldığı tespit edildi.

Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Birimi ile Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da devreye girdiği denetimde, 1 ton küflenmiş şeker, 30 bin adet çocuk şekeri, 7 bin paket yumuşak şeker, 600 kg. küflenmiş ayçekirdeği, 550 paket 5 kg.’lik lokum, 240 paket 5 kg.’lık zeytin, 15 bin paket leblebi tozu ile farklı gıda maddelerinin yeniden ambalajlanması ve taklit üretimlerde kullanılmak üzere bobin halinde etiketler ve ambalaj malzemeleri ele geçirildi.

Denetimde, halk sağlığını tehdit eden toplam üç kamyon gıda maddesine imha edilmek üzere el konulurken, söz konusu işyeri mühürlenerek kapatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı da sorumlular hakkında yasal işlem başlattı.wq