WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

İran, İsrail'in Somali'nin toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınadı

Tahran, 27 Aralık (Hibya) - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Esmaeil Baghaei, İsrail'in Somali'yi parçalama planını ilerletme girişimleriyle ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü açıkça ihlal etmesini kınadı.

İran, İsrail'in Somali'nin toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınadı
Paylaş:

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Esmaeil Baghaei, İsrail'in Somali'yi parçalama planını ilerletme girişimleriyle ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü açıkça ihlal etmesini şiddetle kınadı.

Baghaei, bu hamleyi BM Şartı'nın ve uluslararası hukukun temel ilkelerinin açık bir ihlali olarak nitelendirdi.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Somali Federal Cumhuriyeti'nin ulusal egemenliğini, birliğini ve toprak bütünlüğünü koruma gerekliliğine ilişkin ilkeli duruşunun altını çizen Baghaei, İsrail'in bu hamlesinin, rejimin bölgesel ülkeleri istikrarsızlaştırma ve Kızıldeniz bölgesi ile Afrika Boynuzu'ndaki güvensizliği artırma politikasıyla uyumlu olarak değerlendirdi.

Baghaei ayrıca, uluslararası toplumu işgalci rejimin bu yayılmacı ve tehdit yaratan eylemini etkisiz hale getirmek için kararlı adımlar atmaya çağırdı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.