ANKARA (AA) - CK Enerji Akdeniz Elektrik ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak başlatılan "Enerji Okuryazarlığı" eğitimleri sonucunda, 5 okulda 500 çocuğa ulaşıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kıt enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve tasarruf alışkanlıklarının oluşturulması hedefiyle CK Enerji tarafından 2018'den beri yürütülen Enerji Okuryazarlığı projesinde yeni öğrencilerle bir araya geliyor.

Antalya Valiliği himayesinde, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve CK Enerji Akdeniz Elektrik arasında bir ay önce imzalanan protokol kapsamında toplam 5 okulda enerji okuryazarlığı eğitimlerini tamamlayarak 500 çocuğa ulaştı. Projeyle haziran ortasına kadar 5 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Proje kapsamındaki öğrencilere, elektrik üretimi, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarrufunun anlatıldığı eğitimler kapsamında enerji elçisi sertifikası verilerek yeşil enerji konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

Ayrıca, eğitim sonuçlarını ölçümlemek için eğitim öncesi ve sonrasını kapsayan 6 aylık dönemlerdeki elektrik faturaları takip edilerek tüketimlerini en fazla düşüren 3 okula ödül verilmesi planlanıyor.

Projeyle toplumun her kesimine ulaşılmaya çalıştıklarını belirten CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, şunları kaydetti:

"2018 yılından itibaren başlatılan bu projenin tüketicilerin elektrik faturasındaki kalemleri tek tek görmesine olanak veren şeffaf fatura, en çok kullanılan elektrikli ev aletlerinin ne kadar elektrik tükettiğini gösteren tüketim hesaplama butonu, bilinçli elektrik kullanımını desteklemek üzere de tüketici kitapçığı ve verimlilik önlemleri gibi birçok ayağı var. Bunlardan biri de geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik olarak ilk ve ortaokullarda gerçekleştirilen eğitimler. 2019 yılında bölgemize başlattığımız bu projeyi geçtiğimiz günlerde yaptığımız protokol ile yeniledik. İmzalamış olduğumuz protokol kapsamında Antalya’da toplamda 50 okulda eğitim vererek gençlerimizi elektriğin üretiminden tüketiciye ulaşana kadar geçirdiği aşamaları, enerjinin verimli kullanımının önemini aktaracağız. Arkadaşlarımız ilk eğitimlere başladı. Hedefimiz toplam 5 bin öğrenci ile 5 bin aileye ulaşarak, enerji kaynaklarının doğru ve verimli kullanımı konusunda destek sunmak."