WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Kallas: Baltık Denizi’nde sistematik sabotaj örüntüsü gözlemleniyor

Brüksel, 1 Ocak (Hibya) - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Kaja Kallas, Rusya’nın savaşı başlatmasından bu yana Baltık Denizi’nde açık ve sistematik bir kesinti ve sabotaj örüntüsünün gözlemlendiğini söyledi.

Kallas: Baltık Denizi’nde sistematik sabotaj örüntüsü gözlemleniyor
Paylaş:

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Kallas, Rusya’nın savaşı başlatmasından bu yana Baltık Denizi’nde açık ve sistematik bir kesinti ve sabotaj örüntüsü gözlemlendiğini ifade etti.

Avrupa’nın kritik altyapısının, sabotaj riskine karşı yüksek derecede tehdit altında olmaya devam ettiğini belirten Kallas, “Dün deniz altı kablolarına zarar verilmesinden şüphelenilen gemi ve mürettebatın alıkonulmasına yönelik hızlı ve kararlı müdahalesi dolayısıyla Finlandiya’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

Kallas, soruşturma süreci devam ederken Avrupa’nın teyakkuz halinde olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Finlandiya ile Estonya makamlarıyla yakın temas ve eşgüdüm içinde hareket etmektedir. Avrupa Birliği; yeni kablolara yatırım yapılması, gözetim ve izleme kapasitesinin güçlendirilmesi, onarım imkanlarının artırılması ve hibrit saldırılar için bir platform işlevi de gören Moskova’nın ‘gölge filosuna’ karşı gerekli adımların atılması dahil olmak üzere, kritik altyapısının korunmasını güçlendirmeye kararlılıkla devam edecektir.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.