WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

BIST 30 Endeksi'nde işlem hacmi son bir aylık ortalamanın altında

İstanbul, 5 Ocak (Hibya) - Halk Yatırım, BIST 30 Endeksi'nde işlem hacminin son bir aylık ortalamasının altında olduğunu bildirdi.

BIST 30 Endeksi'nde işlem hacmi son bir aylık ortalamanın altında
Paylaş:

Halk Yatırım'ın değerlendirmesinde, BIST 30 Endeksinin son işlem gününde yüzde 2.38 yükseliş ile 12,514 seviyesinden günü tamamladığı belirtildi. Gün içi en düşük 12,270 seviyesini gören BIST 30 Endeksinin, en yüksek 12,514 seviyesini gördüğüne değinilirken şu bilgilere yer verildi:

"Son işlem gününde endeks genelinde artışların çoğunlukta olduğunu izledik. AKBNK (51.15 puan) ve YKBNK (32 puan) endekse en çok pozitif katkı sağlayan şirketler konumunda bulunurken, ASELS (-9.09 puan) endekse negatif katkı sağlayan tek şirket oldu.

BIST 30 hisselerinin 1. bölgede yer alan şirketlerden en yüksek puana sahip olan ISCTR, YKBNK ve GARAN hisseleri için AL/Pozitif önerisi, BIST 30 hisselerinin 3. bölgede yer alan şirketlerden en yüksek puana sahip olan KRDMD ve PGSUS hisseleri için SAT/Negatif önerisi verilmesinin uygun olduğunu değerlendiriyoruz.

BIST 30 Endeksi'nde işlem hacminin son bir aylık ortalamasının altında olduğunu görüyoruz. BIST 30 Endeksi'nde 10 hissenin işlem hacmi son 1 aylık ortalamasının üzerine yükselirken, geriye kalan 20 hissenin işlem hacmi son 1 aylık ortalamasına kıyasla ortalama yüzde 26 azaldı. Diğer yandan hacmi artış gösteren hisselerin son işlem günündeki ortalama performansı yüzde 3.50 seviyesindeyken, hacmi azalış gösteren hisselerin son işlem günündeki ortalama performansı yüzde 2.09 seviyesinde gerçekleşti.

RSI göstergesini incelediğimizde BIST 30 Endeksi hisselerinin 23 tanesinin yukarı yönlü trend bölgesi olan 50 ile 70 seviyesi aralığında yer aldığını görüyoruz. Hisseler özelinde ise AKBNK ve ASTOR hisselerinin en yüksek RSI göstergesine sahip olduğunu görüyoruz.

Akıllı grafikleri incelediğimizde pozitif tarafta AKBNK, SAHOL ve TOASO öne çıkıyor. Negatif tarafta ise PGSUS, SISE ve TUPRS dikkat çekiyor."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Resmi Gazete başlıkları

Akışın sonuna geldiniz.