İSTANBUL (AA) - Türkiye Sigorta’nın isim sponsoru olduğu Avrupa basketbolunun en önde gelen liglerinden Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon heyecanı başlıyor.

Türkiye Sigorta'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-2023 sezonu; 240’ı normal sezonda, 20’si play-off serisinde olmak üzere toplamda 260 heyecan dolu maça sahne oldu ve toplamda 42 bin 872 sayının atıldığı sezonun sonunda Anadolu Efes şampiyonluk ipini göğüsledi. Türk Telekom’dan Tyrique Daniel Jones normal sezonda, Anadolu Efes'in yıldız oyuncusu Vasilije Micic ise play-off final serisinde En Değerli Oyuncu (MVP) ödülüne layık görülürken; geçtiğimiz sezonun Sayı Kralı 36 maçta attığı 660 sayı ile Pınar Karşıyaka’nın yıldız oyuncusu Errick McCollum olmuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, İsim sponsoru olmaktan gurur duydukları Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 2022-23 sezonunda nefesleri kesen birçok karşılaşmaya tanıklık ettiklerini belirterek, "Yeni sezonda da seyir zevki veren karşılaşmalara şahitlik edeceğimize yürekten inanıyor; bütün takımlarımıza centilmenlik ve rekabet içinde geçecek güzel bir sezon diliyorum.

Türkiye Sigorta olarak bu lige adımızı vermiş olmak, ülkemizin basketbolunun gelişimine katkıda bulunmak bizim için büyük bir onur. Ülkemiz için önemi ve birleştirici gücü çok büyük olan Türk Basketbolunu ve bu doğrultuda Türk sporunu her daim desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.