Yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan GES (Güneş Enerji Sistemi) projeleri ile enerji bağımlılığından kurtulmak ve tasarruf elde etmek için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından şehrin birçok noktasında hayata geçirilen GES projesi kırsal mahallelerde içme suyu ihtiyacını karşılayan kuyularda kullanılmaya başlanıldı. 
ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 38 kırsal mahallenin içme suyu sondaj kuyularının enerjisini karşılamak için projelendirilerek hizmete sunulan GES panelleri sayesinde yılda 3 milyon 744 bin lira tasarruf elde ediliyor. 
Daha önceden içme suyu kuyuları için yıllık 1.497.960 Kw’lık enerji harcaması yapılarak yılda 3 milyon 744 bin lira enerji bedeli ödenirken kuyulardan çıkarılan su için kurulan GES sistemi ile bu bedel güneş enerji sistemi yoluyla karşılanıyor.
Böylelikle kuyu trafolarının yanlamaları, bakım ve onarımları gibi ek masraflar da ortadan kaldırıldı. GES sayesinde hem enerji kesintisi olmadan kırsal mahallelerde kesintisiz içme suyu temini sağlanmış oluyor hem de tasarruf elde ediliyor.