Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün, Belediye Meclis Üyesi Mahir Öge ve Muhtar Yusuf Kaya ile birlikte Akabe Mahallesi’nde sona yaklaşılan sokak yenileme çalışmalarını inceleyen ve vatandaşlarla görüşen Başkan Kuş, Akabe ve Direkli Mahallelerindeki çalışmaların kış gelmeden tamamlanacağını söyledi.

Seçildiği gün ilçeye doğalgaz getirilmesi yönünde bir sözü olduğunu anımsatan Başkan Kuş, “Akabe Mahallemiz de doğalgaz ulaştırılacak mahallelerimizden biriydi. Vatandaşlarımız ve muhtarımız mahalleye doğalgaz getirilmesi için çok büyük çaba içerisine girmişlerdi. Biz de meclis üyelerimizle birlikte doğalgazın bu mahalleye gelmesi için ciddi çaba sarf ettik. Hamdolsun geçen yıl itibariyle ilk kazmamızı vurmuştuk. Ancak deprem ve sel felaketi nedeniyle bir süre aksama yaşadık. Çünkü sel felaketi nedeniyle tüm mahallelerimizde yollarımız tahrip oldu. Yetişmek için ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalıştı. Şu anda da ekiplerimiz doğalgaz konusunda çalışmalarını sürdürüyorlar. Kısmet olursa on beş gün sonra Akabe Mahallesi’ndeki çalışmalarımızı bitirmiş ve Direkli Mahallemize geçmiş olacağız” dedi.

Doğalgaz ulaştırılması planlanan Akşemsettin ve 15 Temmuz Mahalleleri için de doğalgaz şirketiyle görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Başkan Kuş, bu yıl sonuna kadar her iki mahalleye de doğalgaz ulaştırmak istediklerini söyledi.

Doğalgaz tesisi, elektrik ve kanalizasyon çalışmaları nedeniyle kazılarak bozulan tüm sokak ve caddelerdeki yenileme çalışmalarını hızlı şekilde yapmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Mehmet Kuş, kış gelmeden önce Eyyübiye’de tahrip olmuş tüm sokakları yenilemeyi planladıklarını ifade etti.

Akabe Mahalle Muhtarı Yusuf Kaya da mahallelerine doğalgaz ulaştırılması konusunda Başkan Mehmet Kuş’un çok büyük katkısı olduğunu belirterek, teşekkür etti.