WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

NHK: Japonya, Şubat ayında erken seçim olasılığıyla parlamentoyu feshetmeyi planlıyor

Stockholm, 12 Ocak (Hibya) - Japonya'nın kamu yayın kuruluşu NHK'ye göre, iktidardaki Liberal Demokrat Parti'si (LDP) bu ayın sonlarında ülkenin alt meclisini feshetmeyi ve muhtemelen Şubat ayında erken seçim yapmayı planlıyor.

NHK: Japonya, Şubat ayında erken seçim olasılığıyla parlamentoyu feshetmeyi planlıyor
Paylaş:

Bu, Japon medyasında hafta sonu çıkan haberlerin ardından geldi; haberlere göre LDP, iktidar koalisyonunu istikrara kavuşturmak için Başbakan Sanae Takaichi'nin yüksek onay oranlarından yararlanmayı hedefliyordu.

NHK, Japonya İçişleri ve İletişim Bakanlığı'nın her ildeki seçim kuruluna olası genel seçimlere hazırlanmaları talimatını verdiğini söyledi.

Nikkei anketine göre Takaichi'nin destek oranları tarihi bir seviye olan yüzde 75'e ulaştı ve bu, yüzde 70'in üzerinde oranların üçüncü ay üst üste görüldüğü anlamına geliyor.

Eğer Şubat ayında erken seçim çağrısı yapılırsa, bu Takaichi'nin başbakanlık görevine başlamasının üzerinden yaklaşık dört ay geçmiş olacak ve LDP'nin küçük koalisyon ortağı Japonya İnovasyon Partisi ile birlikte gireceği ilk seçim olacak.

LDP ve JIP, Temsilciler Meclisi'nde 230 sandalyeye sahip ve üç bağımsız üyenin katılımıyla iktidar koalisyonu, 465 sandalyeli mecliste az bir çoğunluğa sahip.

Ancak koalisyon, Japonya'nın Üst Meclisi'nde azınlıkta olup, 250 sandalyenin sadece 119'una sahip.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Devam eden yeni pay alma hakkı

Akışın sonuna geldiniz.