WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Ankara’da Kara Kuvvetleri nakliye ihaleleri soruşturmasında 21 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı nakliye ihalelerinde usulsüzlük iddiaları kapsamında 21 kişinin gözaltına alındığı ; aralarında 6 askeri personelin de olduğu bildirildi.

Ankara’da Kara Kuvvetleri nakliye ihaleleri soruşturmasında 21 gözaltı
Paylaş:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından , Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Ulaştırma Yönetim Şube Müdürlüğünde yürütülen nakliye ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Yapılan incelemelerde, bazı personelin firma yetkilileriyle anlaşarak menfaat sağladığı tespit edildi.

2019-2024 yılları arasında gerçekleştirilen 18 ihalede, araç sayıları ve kat edilen mesafe bilgilerinin kasıtlı olarak fazla gösterildiği ve bu şekilde firmalara haksız ödeme yapıldığı belirlendi.

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin incelemesine göre, kamu zararı 23 milyon 578 bin 505 lira olarak hesaplandı.

Başsavcılık talimatıyla, kontrol teşkilatında görevli 6 asker ile firma sahibi ve yetkilisi 15 kişi, “edimin ifasına fesat karıştırma” ve “rüşvet” suçlamalarıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.