WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

İstanbul, 13 Ocak (Hibya) – Gedik Yatırım, BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasının beklendiğini bildirdi.

BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor
Paylaş:

Gedik Yatırım’ın raporunda İran'da devam eden protestoların, piyasaların gündeminde yerini koruduğu belirtildi.

ABD’nin, İran'daki gelişmeler için diplomasiye açık olduklarını ancak yeterli olmazsa, askeri gücünde masada yer aldığını belirttiği aktarılan raporda şöyle denildi:

“ABD Başkanı Trump, İran ile iş yapan ülkelerin, ABD ile olan ticaretlerinde yüzde 25 oranında gümrük vergisi ödeyeceklerini duyurdu. İran meselesi devam ettiği sürece piyasalar üzerinde baskıda sürecektir.

İlerleyen günlerde, riskler arttıkça, piyasalarda oynaklıklarda görülebilir. Bugünün veri takviminde; ABD'de enflasyon günü ve aralık ayı enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor. Fed'in ocak ayı toplantısı için faiz indirimi beklentileri oldukça zayıf. Bugünkü veri, bu beklentilerde ciddi bir sapmaya neden olmayabilir. Yine de, veri bazlı hareketlere karşı dikkatli olunmalı. Yurt içi piyasalarda, kasım ayına ilişkin cari işlemler dengesi takip edilecek.

BIST-100 Endeksi dünü %0,44 oranında bir yükselişle 12.254 puandan tamamladı. Endeksin son zirvesi 12.378 bölgesinde bulunuyor. Dün sabah alımlarla zirvesini tazeleyen endeks, günün ikinci yarısında zirvenin altında seyretti. Endeks için ana resimde yükseliş eğimini koruduğu görülmektedir. Teknik olarak; 12.378 - 12.470 sırasıyla izlenecek direnç noktaları olarak bulunmaktadır.

Bu direnç noktalarının üzerinde 12.600 direnci gündeme gelecektir. Geri çekilmeler içinse 12.228 desteğinden sonra 12.075(5 günlük ort) izlenecek destek noktaları olacaktır. Bu destek noktalarının altındaki kapanışlarda aşağı yönlü baskı artabilir. Geri çekilmelerin devamında 11.875 - 11.605 destek noktaları takip edilecek. BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et KAP duyurusu

Akışın sonuna geldiniz.