WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Büyükkılıç, Çukurovalı gazetecilerle Kayseri’de bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nden 70’e yakın gazeteci ve ailelerini Kayseri’de ağırladı. Program kapsamında kentin tarihi, kültürel ve turistik noktaları ziyaret edileceği bildirildi.

Büyükkılıç, Çukurovalı gazetecilerle Kayseri’de bir araya geldi
Paylaş:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’ye gelen Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyesi yaklaşık 70 gazeteci ve aileleriyle Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde buluştu.

Büyükkılıç, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nden gelen basın mensuplarını Kayseri’de misafir ettiklerini belirterek, “Gün boyu sürecek programlarla şehrimizin kültürünü, tarihini ve lezzetlerini yakından tanıyacaklar. Bu ziyaret için Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Cafer Esendemir’e ve tüm gazetecilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaytur Ev Yemekleri Tesisi’nde gazetecilerle bir araya gelen Büyükkılıç, Kayseri ile Adana arasındaki ilişkilere değinerek, “Adana, ekonomiye katkı sağlayan önemli şehirlerimizden biri. Biz Adana’yı önemsiyor ve seviyoruz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü hizmetlere ilişkin de bilgi veren Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nin önemli bir turizm değeri olduğunu belirterek, ziyaretçi sayısının 1 milyona ulaştığını, sezon sonunda ise 3 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyledi. Kayseri’nin 30 büyükşehir arasında su ücretlerinin en düşük olduğu ikinci şehir olduğunu ifade eden Büyükkılıç, ulaşım yatırımları, kentsel dönüşüm ve çevreci projelerle çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise yaptığı konuşmada, Başkan Büyükkılıç’ın mesleki geçmişine değinerek Kayseri’ye yabancı olmadığını ve kente daha önce de geldiğini söyledi. Esendemir, vefat eden önceki Cemiyet başkanları Veli Altınkaya ve Oktay Ensari’yi rahmetle andı. Program sonunda Başkan Büyükkılıç’a plaket takdim edildi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin Kayseri programı kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, Kurşunlu Camii, Kayseri Saat Kulesi, Kayseri Kalesi ve Arkeoloji Müzesi, Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi, Milli Mücadele Müzesi, Surp Asdvadzadzin Kilisesi (Şehir Kütüphanesi) ile Erciyes Kayak Merkezi’ni ziyaret edeceği bildirildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.