WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

IDF, anma ve miras komitesi kurdu

Kudüs, 18 Ocak (Hibya)-İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), savaş sonrası süreçte şehit askerlerin anısının yaşatılması ve miraslarının birlikler ile askeri üslerde korunmasına yönelik bir yönlendirme komitesi oluşturulduğunu açıkladı.

IDF, anma ve miras komitesi kurdu
Paylaş:

IDF, şehit askerlerin anısının yaşatılması ve miraslarının birlikler ile askeri üslerde korunmasına ilişkin konuları incelemek üzere bir yönlendirme komitesi kurulduğunu duyurdu.

IDF açıklamasında, “Komite, savaşın ardından ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda, IDF bünyesindeki bu alanların yeniden, hassas ve kapsamlı bir şekilde ele alınmasını gerektirmesi üzerine kurulmuştur” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, komitenin birlikler ve askeri kamplarda anma biçimleri ile mirasın ifade edilmesine yönelik hususların düzenlenmesi üzerinde çalışacağı belirtildi.

Komitenin, emekli Tuğgeneral Ofir Levyos liderliğinde faaliyet göstereceği belirtilirken, üyeleri arasında “alanında uzman kişiler, komutanlar, Savunma Bakanlığı temsilcileri ile şehit ailelerini temsil eden kuruluşlardan temsilcilerin” yer aldığı kaydedildi.

IDF, komitenin çalışmalarına geçtiğimiz aralık ayında başladığını aktararak, “Komite, askeri alanda IDF şehitlerinin mirası ve anısının yaşatılmasına ilişkin öneriler hazırlamak üzere çalışmalarını sürdürmektedir” açıklaması yapıldı.

Açıklamada, komitenin bulgu ve önerilerinin önümüzdeki aylarda İnsan Kaynakları Başkanı’na, Savunma Bakanlığı Aileler, Anma ve Miras Birimi yöneticilerine sunulacağı, ardından Savunma Bakanlığı Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı’nın onayına sunulacağı ifade edildi.

IDF ve Savunma Bakanlığı’nın, planlama ve değerlendirme süreçlerinde şehit ailelerinin katılımına büyük önem verdiği belirtilen açıklamada, “Bu kapsamda şehit aileleri, talep etmeleri halinde açık günlere davet edilecek ve görüş ile önerilerini paylaşabileceklerdir” denildi.

Açıklamada ayrıca, “IDF, hayatını kaybeden askerlerinin mirasını yaşatmayı ve onları anmayı, şehitlerine ve ailelerine duyduğu derin bağlılık çerçevesinde en üst düzeyde ahlaki ve etik bir sorumluluk olarak görmektedir” ifadeleri kullanıldı. IDF, şehit ailelerinin acısını paylaştığını ve onları desteklemeyi sürdüreceğini bildirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.