WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bayraktar: Türkiye’nin enerjisini yükseltmeye devam edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2025 yılında Türkiye'nin elektrik üretiminde 362 bin 992 gigavatsaat ile rekor kırdığını açıkladı.

Bayraktar: Türkiye’nin enerjisini yükseltmeye devam edeceğiz
Paylaş:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin 2025 yılı enerji verilerine ilişkin açıklama yaptı.

Arz ve talep dengesinin başarıyla yönetildiğini belirten Bakan Bayraktar, "2025 yılında 362 bin 992 gigavatsaatlik elektrik üretimiyle tarihi bir zirveye ulaşarak rekor kırdık. Tüketimin de 360 bin 929 gigavatsaat seviyesine çıktığı bu yılda, arz-talep dengesini başarıyla yöneterek rekor tüketimi rekor üretimle karşıladık" dedi.

Yerli kaynak kullanımının önemine dikkat çeken Bayraktar, "Üretimin yüzde 56,7’sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan sağladığımız bu dönemde Türkiye’nin enerjisini, Türkiye’nin öz kaynaklarıyla yükseltmeye ve arz güvenliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Altın ivme kazandı

Akışın sonuna geldiniz.