WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Yumaklı: Ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerimizi artırıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için; un ve unlu ürünler, ekmek, pasta ve tatlılar, et ve süt ürünleri ile yumurta başta olmak üzere tüm gıdaların ekipler tarafından daha sık denetleneceğini açıkladı.

Yumaklı: Ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerimizi artırıyoruz
Paylaş:

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerini artırdıklarını belirterek, vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için; un ve unlu ürünler, ekmek, pasta ve tatlılar, et ve süt ürünleri ile yumurta başta olmak üzere tüm gıdaların ekipler tarafından daha sık denetleneceğini bildirdi.

Gıda üreten, depolayan, dağıtan ve satan tüm işletmelerin, il ve ilçe müdürlükleri tarafından eş zamanlı olarak kontrol edileceğini açıklayan Bakan Yumaklı, marketler, fırınlar, pastaneler ve toplu tüketim yerlerinin de bu kapsamda denetleneceğini vurguladı.

Bakan Yumaklı, denetimlerde hijyen, saklama koşulları, son kullanma tarihleri ve ürün kayıtlarının Ticaret Bakanlığı ekipleriyle birlikte eş zamanlı olarak kapsamlı şekilde inceleceğini ifade ederek, “Kurallara uymayan işletmelere gerekli cezalar uygulanacak. Ramazan ayı öncesi ve süresince sofralarımıza gelen tüm ürünlerin güvenilir ve mevzuata uygun olması için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada ramazan ayı öncesinde, vatandaşların ekonomik haklarını korumak ve adil ticaret düzenini sağlamak amacıyla denetimleri ülke genelinde yoğunlaştırdıklarını ifade etti.

Bakanlık olarak; ramazan ayında talebi artan, başta gıda ve temel tüketim ürünleri olmak üzere tüm ürün gruplarında haksız fiyat artışı, stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarına karşı sahada olduklarına dikkati çeken Bakan Bolat, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda denetimlerimiz, 81 ilde il ticaret müdürlüklerimiz aracılığıyla aralıksız şekilde yürütülmektedir. Denetimler; marketler, zincir mağazalar, toptancılar, perakende satış noktaları ve toplu tüketim yerlerini kapsamakta olup, fiyat etiketleri, kasa–raf uyumu, stok hareketleri ve satış uygulamaları titizlikle incelenmektedir. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı ile güçlü bir koordinasyon içerisinde; gıda arzının sürekliliği, piyasa dengesinin korunması ve tüketicinin mağdur edilmemesi için eş zamanlı çalışmalar gerçekleştirilmektedir.”

Bakan Bolat, “Ramazan ayı öncesinde ve süresince de; haksız fiyat artışlarına, piyasa bozucu uygulamalara, tüketiciyi yanıltan her türlü girişime kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Vatandaşlarımızın ramazan ayının manevi iklimine yakışır şekilde huzurla alışveriş yapabildiği; adil, şeffaf ve dengeli bir piyasa yapısının korunması için denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.