WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Başkan Er: Malatya’yı tek merkezli değil, çok merkezli bir şehir olarak planladık

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla valilik tarafından düzenlenen anma programına katıldı.

Başkan Er: Malatya’yı tek merkezli değil, çok merkezli bir şehir olarak planladık
Paylaş:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı’nda düzenlenen anma programına katıldı. Programda, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua edilmesi sonrası Başkan Er, anıta deprem şehitleri anısına karanfil bıraktı. Vali Seddar Yavuz ile birlikte şehitlerin kabirlerini de ziyaret eden Başkan Er, ailelerin acılarını paylaştı.

6 Şubat Deprem Şehitleri Anma programında bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Asrın felaketi diyoruz ama belki de ‘Asırların Felaketi’ dememiz gerekir. Gerçekten benzeri görülmemiş bir afetti. 11 ili kapsayan çok ağır bir deprem yaşadık. Malatya’da ise Allah’a hamdolsun, hasar büyük olmasına rağmen can kaybı oranı diğer bazı illere göre daha azdı. Ancak bu durum dışarıdan bakıldığında Malatya’da çok fazla yıkım yokmuş gibi bir algı oluşturdu. Oysa Malatya, Hatay’dan sonra en fazla yara alan ikinci il oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Hala tedavi ve rehabilitasyon sürecinde olan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Malatya’da 121 bin konutun inşasının tamamlama aşamasına geldiğini ifade eden Başkan Er, şunları kaydetti:

"Bunun 105 bini TOKİ ve Emlak Konut eliyle, yaklaşık 17 bini ise yerinde dönüşüm projeleriyle yapılıyor. Biz, iki yılda 121 bin bağımsız bölümü bitirme noktasına geldik. Bu büyük afeti bir fırsata çevirmek istiyoruz. Acılarımızı unutmayacağız ama sürekli deprem vurgusuyla moral bozmak yerine daha dirençli ve yaşanabilir bir şehir kurmaya odaklanıyoruz. Şu anda gerçekten yeni bir Malatya inşa ediyoruz. Artık Malatya’yı tek merkezli değil, çok merkezli bir şehir olarak planladık. Yeni yaşam merkezleri oluştu, bazıları ileride ilçe olabilecek potansiyele sahip. Barınmanın yanında güçlü altyapı da gerekiyor. Bu kapsamda yaklaşık 35 milyar liralık altyapı yatırımı yapıyoruz. Altyapının neredeyse tamamı yenileniyor. Ayrıca sosyal donatılar, yaşam alanları, eğitim ve kültür tesisleri kuruyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.