WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

BM Genel Sekreteri Guterres, İslamabad'daki cami saldırısını kınadı

New York, 7 Şubat (Hibya)- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bir camiye düzenlenen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı en güçlü şekilde kınadı.

BM Genel Sekreteri Guterres, İslamabad'daki cami saldırısını kınadı
Paylaş:

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cuma günü Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı. Saldırıda ölü sayısı 32'ye yükselirken, yaklaşık 170 kişi de yaralandı.

Genel Sekreter Yardımcısı Farhan Haq, yaptığı açıklamada, "Genel Sekreter, bugün Pakistan'ın İslamabad kentindeki bir camide toplanan ibadet edenlere yönelik saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor" dedi.

Açıklamada, "Genel Sekreter, sivillere ve ibadet yerlerine yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu yinelemektedir. Sorumluların tespit edilip adalete teslim edilmesi gerektiğinin altını çizmektedir" denildi.

Guterres’in terörizm ve şiddet içeren aşırıcılıkla mücadele çabalarında Pakistan hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğunu teyit ettiği ifade edildi.

İslamabad Vali Yardımcısı Irfan Nawaz Memon'a göre, patlama İslamabad'ın Şehzad Kasabası bölgesinde bulunan Şii camisinde meydana geldi ve yetkililer yakındaki tüm büyük hastanelerde olağanüstü hal ilan etti.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.