WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

İsrail Dışişleri Bakanlığı: Filistin okul kitaplarının yeniden yazılması gerekiyor

Kudüs, 9 Şubat (Hibya) - İsrail Dışişleri Bakanlığı, yapay zeka platformu ChatGPT'nin Filistin okul kitaplarındaki içerikleri "nefret dolu" bularak görselleştirmeyi reddettiğini belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı: Filistin okul kitaplarının yeniden yazılması gerekiyor
Paylaş:

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Filistin eğitim müfredatındaki içeriklere dikkat çekildi.

Bakanlık açıklamasında  "ChatGPT'den Filistin okul kitaplarındaki gerçek örneklerden yola çıkarak görseller oluşturmasını istedik. ChatGPT, Yahudi karşıtı ve nefret dolu içerik nedeniyle talebi reddetti. Filistinli çocuklar bu korumadan yararlanamıyor. Onlara her gün nefret öğretiliyor” ifadelerine yer verildi.

Eğitim içeriklerinin çocuklar üzerindeki etkisine vurgu yapılan açıklamada "Filistin okul kitaplarının yeniden yazılması gerekiyor" denildi.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.