WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Özel: Hızır Ayı adalete, barışa ve kardeşliğe vesile olsun

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alevi inancında önemli bir yere sahip olan Hızır Ayı ve Hızır orucuna ilişkin bir mesaj yayımladı.

Özel: Hızır Ayı adalete, barışa ve kardeşliğe vesile olsun
Paylaş:

Özel, Alevi inancında Hızır’ın yolda kalanların yoldaşı, darda kalanların yardımcısı olarak kabul edildiğini belirterek, “Umudu tükenen her can ‘Yetiş Ya Hızır’ diye onu çağırır. Hızır, her yerde hazır ve nazır olandır” ifadelerini kullandı.

Bugün ilk Hızır orucunun tutulduğunu hatırlatan Özel, “Tüm canlarımızın tuttuğu oruçların, ibadetlerin ve paylaştığı lokmaların Hak katında kabul olmasını diliyorum” dedi.

Hızır Ayı’nın anlamına da dikkat çeken Özel, mesajında şu temennilere yer verdi:

“Hızır Ayı; ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu adalete, barışa ve kardeşliğe vesile olsun. Bolluk ve bereket getirsin, muhtaç olan herkese umut, şifa ve güç ulaştırsın. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun, Hızır yoldaşımız olsun.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.