İSTANBUL (AA) - Deprem bölgesindeki 11 ilde yer alan aktif satıcıların Hepsiburada üzerinden 6 ayda ulaştığı ciro 1,9 milyar TL'yi buldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hepsiburada'nın 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen 11 ilde hayata geçirdiği "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" programının Mart-Eylül 2023 dönemini kapsayan ilk 6 aylık sonuçları paylaşıldı.

KOBİ, esnaf ve aile işletmelerinin, girişimci kadınların ve kadın kooperatiflerinin desteklenmesi; bölgenin e-ticaret ve lojistik kapasitesinin artırılması; istihdam artırıcı hizmet ve faaliyetlerin bölgeye kaydırılmasının yanı sıra çocuklara ve ailelere eğitim ve sosyal destekleri kapsayan programla bölgedeki aktif satıcıların Hepsiburada üzerinden ulaştığı net ciro 1,9 milyar TL oldu.

Program kapsamında bölgede faaliyet gösteren aktif satıcıların toplamı 6 ay sonunda 15 bini, toplam ürün satışı 4,7 milyon adedi, net sipariş sayısı ise 2,8 milyonu geçti.

Hepsiburada, deprem bölgesinde faaliyet gösteren girişimci kadınlar ve kadın kooperatiflerine de destek vermeye devam ediyor. Deprem bölgesinde faaliyet gösteren ve Hepsiburada platformu üzerinden satış yapan 2 bin 980 girişimci kadın ve kadın kooperatiflerinin 6 ayda gerçekleştirdiği ticaret hacmi 124 milyon TL'ye ulaştı.

- "e-Ticaret İhtisas Merkezleri" projesini hayata geçirdi

Hepsiburada, bölgede e-ticaret ekosisteminin büyüyüp gelişmesi ve küçük işletmelerin ofis, stok, lojistik, pazarlama, müşteri hizmetleri ve eğitim ihtiyaçlarına yanıt vermesi amacıyla "e-Ticaret İhtisas Merkezleri" projesini de hayata geçirdi. 3 farklı şehirde kurulacağı açıklanan merkezlerin ilki temmuzda Adana'da hizmete açıldı. İkinci merkezin ise Hatay'da açılması üzere çalışmalara başlandı.

Adana'da açılan e-Ticaret İhtisas Merkezi'nde mevcut satıcıların yanında olmayı sürdüren şirket, bölgede e-ticarete yeni başlayacak satıcılar için de eğitim ve programlar düzenleniyor. Bölgedeki e-ticaret ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen eğitimlere 1.000'den fazla satıcı katıldı.

Hepsiburada, deprem bölgesinde hayata geçirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. "Bir Gülüş Yeter" projesi kapsamında deprem bölgesindeki çocuklar için geliştirilen etkinliklerle bugüne kadar bölgedeki 3 bin 500'den fazla çocuğa ulaşıldı.

Şirket, "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" programı kapsamında ayrıca bölgede faaliyet gösteren satıcıların gelirlerini yukarıya çekebilmek için dijital pazarlama desteği de sundu. Bölgedeki satıcılar için sağlanan bu desteğin operasyonu Hepsiburada ekibi tarafından yürütülüyor.

Bu destekle deprem bölgesindeki Hepsiburada satıcılarının ürünleri internette reklam olarak kullanıcılara gösteriliyor ve ürünler ön plana çıkarılıyor. Bu sayede satıcıların satışlarının artması sağlanıyor. Yapılan internet reklamları aracılığıyla deprem bölgesinde faaliyet gösteren 552 satıcının sayfasına ek 635 bin trafik yönlendirme gerçekleştirildi. Reklamlar sonrası depremzedelerin ürün satış adedinde yüzde 28, siparişlerinde ise yüzde 27'lik yükseliş gözlemlenirken, gelirlerinde ek 6,6 milyon TL'lik artış yaşandı.