Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Halil Polat ve Eyyübiye Uğurlu Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Şükrü Korkmaz ile birlikte Uğurlu Sanayi Sitesi’ne taşınan esnafı tek tek ziyaret eden Başkan Kuş,  memnuniyetlerini ifade eden esnafa teşekkür etti.

Merkezde bir tek sanayi işyeri bırakmayacağız

Göreve geldiği zaman heba olan bir milli servetten dolayı içlerinin acıdığını dile getiren Başkan Kuş, “O gün de ifade etmiştik. Uğurlu Sanayi’yi Eyyübiye’ye kazandıracağımıza dair sözümüz vardı. Geçen ay itibariyle değerli esnafımız ve başkanlarımızla birlikte asfalt serimini yaptık, kaldırımlarını bitirdik. Şu anda da doluluk oranının yüzde 35-40 olduğunu görüyoruz. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah merkezde sanayi ile iştigal eden tüm kardeşlerimizi Uğurlu Sanayi Sitesi’ne bekliyoruz” diye konuştu.

Uğurlu Sanayi Sitesi’nin ekonomiye katılması için ciddi bir mali yük altına girdiklerini anımsatan Başkan Kuş, “Dolaysıyla esnafımızın da hızlı bir şekilde sanayiye gelmesi gerekiyor. Bu konuda tavizimizin olmayacağını ifade ediyoruz. Şehir merkezinde hem sanayicimiz hem de vatandaşımız büyük rahatsızlık yaşıyor. Müşterilere sağlıklı hizmet verilemiyor. Mahallelerdeki aileler gürültü ve görüntü kirliliğinden dolayı büyük huzursuzluk yaşıyor. Merkezdeki sanayi esnafımızı ivedi şekilde buraya gelmeye davet ediyoruz. Gelsinler dükkân alsınlar, kiralasınlar ama hızlı şekilde buraya taşınsınlar. İlçe merkezimizde bir sanayi işletmesi dahi bırakmayacağız” dedi.

İmam Keskin ve Samancı Pazarı esnafı taşınıyor

Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Halil Polat da, İmam Keskin ve Samancı Pazarı çevresindeki sanayi esnafının hızlıca Uğurlu Sanayi Sitesi’ne taşınmaya başladığını belirterek, “Onlar için elbette zorlu bir süreç. Ama rızkı veren Allah’tır. Rabbil Alemin hiç kimseyi rızıksız bırakmaz. Oda olarak eksiklikleri elimizden geldiği kadar karşılamaya çalışıyoruz” diyerek Başkan Mehmet Kuş’a ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etti.

Uğurlu Sanayi Sitesi’ne taşınmak isteyen esnafın işyeri satın alma veya kiralama konusunda da yardımcı olduklarını belirten Polat, “Belirlediğimiz fiyatlar üzerinden şu anda kiralama yapılıyor. Az önce Başkanımız Mehmet Kuş Beyefendi de bir esnafımızın işyeri kiralamasına aracı oldu. Hızlı bir şekilde sanayimizi dolduralım. Şu anda yüzde 35-40 seviyesinde doluluğumuz var. Esnaf kardeşlerim korkmasınlar, oda ve belediye başkanımız yanlarındadır” dedi.

Ne kadar teşekkür etsek azdır

Uğurlu Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Şükrü Korkmaz ise Eyyübiye halkı ve esnaf adına Başkan Mehmet Kuş’a teşekkür ederek, “On üç yıldır bugünü bekliyorduk. O kadar başkan geldi, söz verdi ancak burayı yapmadılar. Sağ olsun Başkanımız Mehmet Kuş Şanlıurfa’ya, Akçakale ve Harran bölgesine hitap edecek iyi bir sanayi sitesi kazandırdı. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” diyerek, şehir merkezinde faaliyetine devam eden küçük sanayi esnafına, Uğurlu Sanayi Sitesi’ne taşınma çağrısında bulundu.

Esnaf oldukça memnun

Uğurlu Sanayi Sitesi’ndeki yeni işyerlerine taşınan esnaf da Başkan Mehmet Kuş’a teşekkür etti. Daha önce buraya gelip gelmemekte tereddüt ettiklerini belirten esnaf, taşındıktan sonra işlerinin gayet güzel olduğunu gördüklerini ifade ederek, meslektaşlarına buraya taşınma çağrısı yaptılar.