İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi FRWRD girişimcilik ekosistemini desteklemeye ve yenilikçi fikirleri inovasyona dönüştürmeye devam ediyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi FRWRD'n mayıs 2023'te duyurduğu, yılın en kapsamlı içeriğine ve en güçlü partnerlerine sahip programı Yapı Kredi FRWRD Global başlıyor.

KOSGEB desteği ile gerçekleştirilecek ve 10 hafta sürecek programla 10 yapay zeka girişimi Estonya ve Finlandiya'da kendilerini tanıtma, büyütme, ağlarına genişletme ve global pazarlara açılma imkanı elde edecek.

Uçtan uca Yapı Kredi'nin yürüttüğü program sonunda Demo Günü Estonya'da gerçekleştirilecek.

16 Ekim-24 Aralık'ta gerçekleştirilecek programa katılan girişimler, uluslararası mentorlar ve ekosistem partnerleriyle görüşme, Estonya'da ekosistemin öne çıkan merkezlerinde fiziki çalışma alanı kullanma, Estonya ve Finlandiya'da global girişimcilik etkinliklerine katılım, ekosistem oyuncularıyla buluşma, yatırım alma ve ürününü yurt dışında pazarlarken ihtiyaç duyacağı danışmanlık desteği gibi birçok özel imkandan da faydalanabilecek.

Bununla birlikte, Yapı Kredi FRWRD Global'e seçilen girişimler, 30 Kasım'da Finlandiya Helsinki'de düzenlenecek, dünyanın önde gelen startup ve teknoloji etkinliği Slush'a katılacak.

- 2023'ün en zengin içerikli global hızlandırma programı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, ülke ekonomisine katma değer sağlayacak girişimlere yeni kapılar açmaya devam ettiklerini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

"Bir yandan sektörde standartları belirleyen kendi teknolojilerimizi üretirken diğer yandan fintech ve startuplarla yakından ilgileniyoruz. Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini önemsiyor ve bu ekosisteme değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda Türkiye'nin öncü girişimcilik programı Yapı Kredi FRWRD olarak ülkemizi geleceğe taşıyacak yüksek katma değerli projelerin geliştirilmesine ön ayak olmak ve girişimcileri desteklemek adına, bu yılın en kapsamlı global hızlandırma programı olan Yapı Kredi FRWRD Global'i hayata geçirdik.

Yapı Kredi FRWRD Global programı sayesinde, sektöre dinamizm ve değer katan girişimlerin, yapay zekâ alanında ürün ve hizmetler ortaya koyma becerilerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Çünkü yapay zekâ uygulamaları, birçok sektörde iş süreçlerini, yöntemlerini ve verimliliği derinden etkiliyor.

Bankacılıkta da müşterilerin tüm finansal servis deneyimlerini, alışkanlıklarını iyileştiren ve geliştiren teknolojiler de yapay zeka ile mümkün hale geliyor. Bu anlamda doğru kullanılmış yapay zekânın, birçok sektörde devrim niteliğinde değişiklikler getireceğini düşünüyoruz. İnanıyoruz ki global dünyanın kapılarını açtığımız programımız kapsamında girişimlere sağladığımız tüm bu katkılarla ülkemizde girişimcilik ekosistemini bir adım daha ileri taşıyacağız."

Yapı Kredi FRWRD Global'a seçilen girişimler, TheClico Yazılım Bilişim ve Danışmanlık AŞ, Orbina Yazılım AŞ, Testsuite Bilişim ve Danışmanlık AŞ (RobotQA), Mirai Endüstriyel Veri Çözümleri Yazılım AŞ (Mirmanage), Sweephy Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, Longstage İnternet Teknolojileri AŞ, Metrica Araştırma Yazılım ve Danışmanlık Tic. A.Ş (Symetricx), Weblog Lojistik Teknolojileri ve Danışmanlık AŞ (Shipicons), Ayvos Bilgi Teknolojileri AŞ ve Kuasar Video Yazılım Teknoloji AŞ olduğu bildirildi. ​​