WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Araghchi: ABD ile taslak aşamasına geçiyoruz, süreç resmen başladı

Cenevre, 17 Şubat (Hibya) - İran Dışişleri Bakanı Seyed Abbas Araghchi, Cenevre’de ABD heyetiyle gerçekleştirilen görüşmelerin ardından sürece ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Araghchi: ABD ile taslak aşamasına geçiyoruz, süreç resmen başladı
Paylaş:

İran Dışişleri Bakanı Araghchi, Cenevre’de ABD ile yürütülen dolaylı müzakerelerin ikinci turu tamamlandı.ğını belirterek, tarafların olası bir anlaşma için temel ilkelerde genel anlayışa ulaştığını duyurdu.

Cenevre’de ABD heyetiyle Umman Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilen dolaylı görüşmelerin ardından sürece ilişkin açıklama yapan Araghchi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi ile teknik düzeyde yapıcı temaslar yürütüldüğünü, Grossi’nin ABD heyetiyle de görüştüğünü aktardı.

Önceki tura kıyasla daha ciddi ve yapıcı bir atmosferin oluştuğunu kaydeden Araghchi, "Çeşitli fikirler ortaya konuldu ve ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Sonuç olarak, sürecin ilerletilmesi ve olası bir anlaşma metninin kaleme alınmasına geçilmesi için temel teşkil edecek bir dizi yönlendirici ilke üzerinde genel bir anlayışa varabildik" dedi.

Bunun hızlı bir anlaşma anlamına gelmediğini vurgulayan Araghchi, taslak metin çalışmalarının teknik ve karmaşık bir süreç olduğuna ve önceki toplantıya göre kayda değer ilerleme sağlanarak sürecin daha net bir çerçeveye kavuştuğunu dile getirdi.

Araghchi, henüz resmi bir takvim belirlenmediğine değinerek, "Tarafların olası bir anlaşmaya ilişkin taslak metinler üzerinde çalışması, bunları karşılıklı olarak paylaşması ve ardından üçüncü tur için bir tarih belirlemesi konusunda mutabık kalındı" açıklamasını yaptı.

Bunun henüz bir yol haritası anlamına gelmediğini ancak bundan sonraki adımlar konusunda artık daha net bir tabloya sahip olunduğunun altını çizerek "Elbette her iki tarafın da üzerinde çalışılması gereken pozisyonları bulunuyor; ancak en azından artık yönlendirici ilkelere ve sürecin devamı için daha net bir zemine sahibiz" ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Türk Telekom'dan ″Herkes için 5G″

Akışın sonuna geldiniz.