Mardin'in Derik İlçesinde dün meydana gelen feci trafik kazasında 25 vatandaşımız yaşamını yetirdi, çok sayıda vatandaşımız yaralandı. Üzücü trafik kazasının ardından CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’yi Bölgeye görevlendirdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile Bölgeye giden Vekil Aydınlık ve Vekil Tutdere, CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan, CHP Derik İlçe Başkanı Mehmet Çaplık, İl ve İlçe Yöneticileri ile oluşturdukları heyet ile birlikte, Feci kazanın meydana geldiği alanda incelemelerde bulunarak olayı gören vatandaşlardan ve yetkililerden bilgi aldılar.

 

Olaya tanık olan Vatandaşlar Kazanın meydana geldiği yolun yetersiz olduğunu bu nedenle bu bölgede sık sık trafik kazası meydana geldiğini Cumhuriyet Halk Partisi heyetine ilettiler. Vatandaşlar ilk kaza sonrası çevrede önlem alınmaması nedeniyle 2. kazanın yaşandığını ilk ve 2. trafik kazasında 25 vatandaşımızın yaşamını yetirdiğini çok sayıda vatandaşımızın yaralandığını sözlerine ekleyerek, bu bölgede bulunan yolun kısa bir süre içerisinde standartlara uygun hale getirilmesi gerektiğini söylediler. 

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, sorunları rapor edip CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’a sunacaklarını ifade ettiler.

 

Bölgedeki incelemenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan, CHP Derik İlçe Başkanı Mehmet Çaplık, İl ve İlçe Yöneticilerinden oluşan heyet Trafik kazsında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı dileklerini ilettiler.

 

Taziye ziyaretlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi heyeti Mardin Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi gören yaralı vatandaşları ve ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Hastanede tedavi gören vatandaşlar ve hasta yakınları ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’ye teşekkür ettiler.