İSTANBUL (AA) - Migros Perakende Genel Müdürü Mustafa Bartın, gıda perakendecisi olarak varlık amaçlarının halkın sağlıklı ve taze gıdaya kesintisiz erişimi olduğunu ifade etti.

Migros açıklamasına göre, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Ortak Gelişim Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeci Verimliği Kongresi gerçekleştirildi.

Her yıl perakendeciler, tedarikçiler ve servis sağlayıcılar olmak üzere yüzlerce profesyoneli bir araya getiren kongrede bu yıl "Gelecek 100 Yılda Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Sürdürülebilir Perakende" ve "Türkiye'de Gıda Arzı Güvenliği" başlıkları ele alındı.

Açıklamada, "Sürdürülebilir Çözümlerle Yeni Perakende Paneli"nde yaptığı konuşmasına yer verilen Migros Perakende Genel Müdürü Bartın, gıda perakendecisi olarak varlık amaçlarının halkın sağlıklı ve taze gıdaya kesintisiz erişimi olduğunu belirtti.

Bartın, "Tarıma yatırım geleceğe yatırım. Cirosunun yüzde 77'si tarıma dayalı bir şirket olarak izlenebilir ve sürdürülebilir üretim için tam destek sağlıyoruz. İyi Tarım Uygulaması ile izlenebilir ve sürdürülebilir üretimi uygulamaya alan ve ilk satan perakendeciyiz." ifadelerini kullandı.

Kooperatiflerden alımla küçük üretici ve çiftçilerin ulusal pazarda yer bulmasına fırsat tanıdıklarını aktaran Bartın, şu değerlendirmede bulundu:

"Ayrıca eğitim ve mentörlük sağlayarak standartlarını yükseltmelerine destek oluyoruz. Yerelden alınan ürünlerin aynı bölgede önceliklendirilmesiyle yerel kalkınmaya güç veriyoruz. En kaliteli gıdayı, en uygun fiyatla müşterilerimize her yerden ulaştırabilmek için Türkiye'nin 81 ilinde 3 bin 200'ü aşkın mağazamız ve online platformlarımızla hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için birbirini tamamlayan kanallarımızla etki alanımızı gün geçtikçe artırıyoruz. GES dahil birçok önemli yatırımla karbon ayak izimizi her alanda düşürüyoruz."

Verilen bilgiye göre, Migros, 12 Ekim itibarıyla başlayarak kasım ayının sonuna kadar olan süreçte, Migroskop ve aile indirimleri ile 15 bini aşkın üründe yüzde 20'den yüzde 50'ye varan indirimler sunacak.