İSTANBUL (AA) - Dardanel, Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen, dünyanın gıda sektörüne yönelik en büyük fuarlarından biri olan Anuga'ya katılarak yeni ürünlerinin tanıtımını yaparken ihracat coğrafyasını genişletecek görüşmelerde bulundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 39 yıldır sağlıklı, kaliteli ve güvenilir ürünlerini tüketicilerle buluşturan Dardanel, global pazarlarda adından söz ettirmeye devam ediyor.

Uluslararası alandaki tanıtım ve iş birliklerini artıran Dardanel, 7-11 Ekim'de Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen, dünyanın gıda sektörüne yönelik en büyük ve en önemli fuarlarından Anuga'ya katıldı.

Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen'in önderliğinde ihracat ekibinin hazır bulunduğu, 118 ülkeden 8 bine yakın firmanın stant açtığı fuarda şirket, ürünlerini potansiyel alıcılarla buluştururken yeni ülke ve bölgelerle iş birliği görüşmelerinde bulundu.

İnovatif bakış açısı ile AR-GE’ye yaptığı yatırımlarla tüketicilerin sağlıklı ve lezzetli gıdaya pratik şekilde ulaşabilmesi için geliştirdiği ürünlerini uluslararası katılımcılara tanıtan şirket, fuarda yoğun ilgi gördü.

Dardanel, fuarda kısa bir süre önce bünyesine kattığı ve ürün portföyünü geliştirdiği Yunan deniz ürünleri markası Kallimanis'in de yeni ürünlerinin tanıtımını yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, süregelen başarılarını teyit ettikleri, sektörün yenilikleriyle buluştukları ve iş birliği olanaklarını elde ettikleri bir fuar süreci geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Anuga gibi dünyanın en büyük fuarlarında bulunmak yeni iş birlikleri geliştirmek özelikle deniz ürünleri pazarında dikkati çekecek ürünlerimizin tanıtımını yapmamız açısından bizim için büyük önem taşıyor. Beklentimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaştığımız çok verimli bir fuar oldu.

Ayrıca bu yıl fuarın teması olan 'Sürdürülebilir Büyüme' konusu bizim için de çok önemli. Dardanel olarak sadece büyümeye odaklanmıyoruz, aynı zamanda kapsayıcı ve sürdürülebilir bir ekonomi yaratmayı hedefliyoruz. Ton balıklarının avlanma aşamasından malzeme seçimi ve geri dönüşüm süreçlerine kadar birçok alanda yüksek standartlar uyguluyoruz. Sürdürülebilir bir dünya ve gelecek için somut adımlar atıyoruz."

Verilen bilgiye göre, Anuga bu yıl "Sürdürülebilir Büyüme" ana teması altında yeni iş birlikleri ile birlikte gıda endüstrisinin güncel temalarına odaklanan çeşitli etkinlik ve konferans programları da sundu.

8 bine yakın katılımcının yer aldığı fuara Belçika, Çin, Almanya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Hollanda, Polonya, İspanya, Türkiye ve ABD gibi ülkeler katılım gösterdi.