ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde Enerjisa Üretim'in destekleriyle hazırlanan Kontrol ve Otomasyon, Elektrik Devre ve Elektrik Sistemleri Laboratuvarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Yeni laboratuvarlar, öğrencilere eğitim setlerinin yanı sıra deney ekipmanı ve çeşitli cihazlardan yararlanma olanağı sunacak. Enerjisa Üretim, kurulan yeni laboratuvarda farklı amaçlara hizmet eden eğitim ve deney setlerinin yanı sıra bilgisayar, projeksiyon cihazı, ofis mobilyası gibi ihtiyaçları da karşıladı.

Enerjisa Üretim İşletme ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdoğan, açılışın ardından yaptığı açıklamada, Çanakkale bölgesinde olmaktan, ÇOMÜ ile iş birliklerinin devam etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Sektör olarak yetkin, mesleğinde dolu dolu yetişmiş, yeni meslektaşların gelişmesi için her türlü katkıyı yapma noktasında akademilerle ve üniversitelerle iş birliklerine devam edeceklerini aktaran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kapsamda, sürdürülebilirlik ve insanı odağına alan bir şirket olarak, eğitim, akademik hayata katkı ve yeni meslektaşlarımızın yetişmesi bizler için çok önemli. Mesleklerini üniversitede öğrenmiş, öğrendiklerini stajlar ve projelerle uygulama şansı bulan meslektaşlarımızın yetişmesini çok önemsiyoruz. Bu noktada umarız buradaki açılış hem ÇOMÜ ile hem de diğer üniversitelerle olan iş birliklerimizin güzel bir adımı olur. Önümüzdeki dönemde de bu iş birliklerine devam etmek istiyoruz."

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Turay Kaymakçı, Enerjisa Üretim'in destekleriyle 3 laboratuvarı bölüme kazandırdıklarını söyledi.

Laboratuvarın, kontrol ve otomasyon laboratuvarı olduğunu anlatan Prof. Dr. Kaymakçı, "Özellikle Enerjisa Üretim desteğiyle kurulmuş olan içerisinde güncel otomasyon teknolojilerinin anlatıldığı ve bu bilginin öğrencilerle interaktif bir şekilde paylaşıldığı bir laboratuvar olacak. Şu an yolumuzun çok başındayız ve bunun farkındayız. Fakat ilerleyen yıllarda, özellikle sektör temsilcilerinden gelen destek ile laboratuvarlarımızı daha iyi noktalara çekmek için elimizden gelen gayreti hep beraber göstereceğimizi umut ediyoruz." diye konuştu.