Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş teşkilatlarıyla yapacağı istişare toplantı öncesi Akşener, Kahramanmaraş Teşkilat Buluşması’nda konuştu. Akşener, Mesut Dedeoğlu’nun Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını ilan etti.

“Kutuplaştırma size kolay oy getirebilir, ama seçmen bu işten çırak çıkar”

İYİ Parti’yi Türkiye’yi iki kutbun arasına sıkışmışlıktan kurtarmak için kurduklarının altını çizen Akşener, partililerine seslenerek; ‘’Kutuplaştırma size kolay oy getirebilir, sizi çok rahat fazla ayakkabı eskitmeden iktidar ya da büyük muhalefet yapabilir. O tahterevalli sizi rahat rahat seçimlerde götürebilir. Ama seçmen, millet bu işten çırak çıkar. Bu aşırı gerilmenin, aşırı kutuplaşmanın sonuçlarını da hep beraber geçmişte olduğu gibi bugün de yaşarız. Onun için bu tehdidi, bu endişeyi ortadan kaldırmak amaçlı İYİ Parti’yi kurduk, siz kurdunuz.” dedi.

“Paydaşına saygı göstermeyi unutmuş bir anlayışın tezahürü”

Akşener, 2018 Genel Seçimlerinde ve 2019 Yerel Seçimlerinde CHP ile iş birliği sürecini anlatarak, 2023 seçimlerinin ardından yaşananları ve CHP’nin İstanbul İl Başkanı adayı Cemal Canpolat’ın sözlerini şu sözlerle eleştirdi:

“O günden itibaren İYİ Parti’nin belediye başkanlarıyla olan ilgisi, alakası, iletişimi bir düşman kuvvet algısına dönüştü. Ben bunu görüyor, adlandıramıyordum. Ama İstanbul kongresinde bir aday çıktı ve dedi ki yani düşünebiliyor musunuz? Cumhuriyet Halk Partililer istifa ediyormuş. Buğra’nın yanına geliyorlar herhalde; ‘Bizi kaydet.’ sonra Buğra bir telefon açıyor. Şak diye işe alınıyor. Böyle bir mantığı ben hayatım boyunca görmedim. Bu ne biliyor musunuz? Bu kutuplaştırma bedavacılığının sonucu olarak yalnızlığa alışmış, paylaşmaktan uzak ve dolayısıyla paydaşına saygı göstermeyi unutmuş bir anlayışın tezahürüdür.”

‘’Bu ittifak sistemlerinin Türkiye’ye de, seçmene de hiçbir faydası yok”

İttifak sistemlerinin yapısını eleştiren Akşener, “İttifak dediğiniz iş birliği kurallar manzumesidir. O kurallar manzumesinde birbirinize karşı açık ve dürüst olacaksınız. Saç saça, baş başa kavgalı bir görüntü vermeyeceksiniz. Şimdi bu saç saça, baş başa görüntü mevzusunu çok güzel bıraktılar bizim üstümüze bence sakıncası yok. Ama gördük ki biz bu ittifak sistemlerinin Türkiye’ye hiçbir faydası yok, seçmene de hiçbir faydası yok.” diye konuştu.

“İyi belediyeciliğin nasıl yapılacağını bu ülkeye ispat edeceğiz”

Akşener, 2024’te yapılacak olan yerel seçimlere İYİ Parti olarak tek başlarına gireceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Biz artık bu yerel seçimde kendimiz, yalnız 81 ilde aday göstererek ve iddia ediyorum; İzmir gibi, Kahramanmaraş gibi, Eskişehir gibi daha sonra açıklayacağımız pek çok yerde işinin erbabı adaylarımızla iyi belediyeciliği ve israfın olmadığı, çalmanın, çaldırmanın bulunmadığı belediyeciliği; sosyal belediyeciliği, proje belediyeciliğin nasıl yapılacağını bu ülkeye ispat edeceğiz ve 2028 seçimlerinde Allah’ın izniyle, milletimizin teveccühüyle biz bu ülkeyi yönetecek parti olacağız.”

Hibya Haber Ajansı