WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Yeni haftada küresel ve yurt içi ekonomik veriler takip edilecek

İstanbul, 9 Mart (Hibya) - Marbaş Menkul Değerler’in açıkladığı haftalık ekonomik takvime göre, yeni hafta boyunca küresel ve yurt içi piyasalarda Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH), Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) gibi veriler ön plana çıkacak.

Yeni haftada küresel ve yurt içi ekonomik veriler takip edilecek
Paylaş:

Marbaş Menkul Değerler’in analizine göre, Türkiye için ise perşembe günkü Merkez Bankası faiz kararı bu ayın en kritik gelişmesi olacak.

9 Mart Pazartesi: Hafta sakin bir başlangıç yapacak. Türkiye’den önemli bir veri açıklanmayacak. Çin’de ise sabah saatlerinde Şubat ayı TÜFE ve ÜFE verileri yayımlanacak.

10 Mart Salı: Japonya’da 4. çeyrek GSYİH verisi açıklanacak. Türkiye’de saat 10:00’da Ocak ayı Sanayi Üretim Endeksi ve İnşaat Maliyet Endeksi yayımlanacak. ABD’de ise Şubat ayı İkinci El Konut Satışları verisi takip edilecek.

11 Mart Çarşamba: Almanya’da Şubat ayı TÜFE verisi açıklanacak. ABD’den ise yoğun veri akışı olacak; Şubat ayı TÜFE ve Çekirdek TÜFE ile Enerji Bilgi İdaresi Ham Petrol Stokları verileri yayımlanacak.

12 Mart Perşembe: Türkiye için haftanın en önemli günü olacak. Saat 14:00’te Haftalık Para ve Banka İstatistikleri ile Mart ayı faiz kararı açıklanacak. ABD’de ise İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisi takip edilecek.

13 Mart Cuma: Avrupa’da Şubat ayı TÜFE verileri yayımlanacak. İngiltere’de Ocak ayı GSYİH verisi, Fransa ve İspanya’dan Şubat ayı TÜFE verileri alınacak. ABD’de ise 3. çeyrek GSYİH, Ocak ayı Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Endeksi ve İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) verileri açıklanacak.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.