Çankaya Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere katılan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Başkentin kültür mirasları ile ilgili çalışmalar hakkında öğrencilere sunum yaptı.

Ödemiş, Ulus Tarihi Kent Merkezi başta olmak üzere merkez ve çevre ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalar ile Başkentin kültürel mirasının gelecek nesillere aktarmak için yapılan faaliyetleri anlattı.

Ankara’daki turizm potansiyelini ortaya çıkararak Başkentin tanıtımına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Ödemiş, şunları kaydetti:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle kent içerisindeki tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik projelerimiz ve yaklaşımımızı paylaştık. Zaten restore ettiğimiz alanları üniversitelerimiz derslerine konu etmeye başladılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın göreve gelmesiyle başlattığı üniversitelerle, meslek odalarıyla yaptığımız protokol çalışmaları uygulama ve kent pratiğinde de yaşama geçmeye başlıyor. Protokoller kağıt üzerinde kalmıyor, hepsi bilimsel olarak yerini buluyor.” diye konuştu.

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsu Ulukavak Harputlugil, Ödemiş’e, semire katıldığı ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin ve Ankara’nın başkent oluşunun 100. yılında öğrencilerimizle birlikte coşkuyla kutlayabilmek adına bu güz döneminde Mimarlık Bölümünde yapılacak çalışmaları Ankara üzerine odaklandırdık. Bunun için öğrencilerimizin Ankara’yı daha iyi tanımalarını sağlamak için seminerler hazırladık. Bunların ilkini de Sayın Bekir Ödemiş ile gerçekleştirdik. Teşekkür ediyoruz kendisine. Çok kapsamlı, çok detaylı bir anlatımla bize her yönüyle Ankara’yı anlatmış oldu.”

Hibya Haber Ajansı