Başkan Gürkan vatandaşları ziyareti akabinde Yeşilyurt İlçesi Hıroğlu Mahallesini de ziyaret ederek, bölgedeki mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Hıroğlu Mahallesi’nin aslına uygun olarak restore edileceğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan  “El ele vereceğiz, Malatya’mızı mazisine layık istikbaline hazırlayacağız” dedi.

“Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en güçlü belediyesi”

Malatya’da yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yaşamış olduğumuz 6 Şubat depremleri yüzyılın, bin yılın felaketi. Yani kıyametin provası. Deprem hasarlarının üstesinden geleceğiz. Bundan kimsenin tereddüttü olmasın. Bizim şu anda bir daire başkanlığına verdiğimiz bütçe, 10 ilin bütçesinden fazla; 5 milyar TL. Bu yıl sadece 5 milyar TL’lik asfalt yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Malatya’da sorunlar dile getiriliyordu. Vagon fabrikası, Yimpaş, kütüphane, meydan, kuzey kuşak yolu, güney kuşak yolu, kayısı ticaret merkezi, fidancılar sitesi, Kernek meydanı, araçlarımız yok gibi onlarca sorun vardı. Şu anda bu sorunların hiçbirinden söz edilemiyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en güçlü belediyesidir. Yüzlerce kilometrelik yollar, alt yapılar, üst yapılar, kanallar, köprüler, lisanslı depolar, kültür merkezleri, fuarcılık merkezi, spor salonları, parklar, bahçeler hepsi yapılır. Biz esasında işin zor kısmını tamamladık” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de rol model olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en güçlü belediyesidir. Deprem sonrası bozulan mevcut alanların alt yapısı dışında, 73 tane resmi konteyner kente ve toplamda 30 bin km’nin üzerinde alt yapı yaptık. Kolay değil. 1 konteyner kentin suyu 60 km, kanalizasyonu 60 km, elektriği 60 km, drenajı 60 km, asfalt veya kilit taşı 60 km. 73 tane konteyner kentle çarptığımız zaman 22 bin km alt yapı ve üst yapı çalışmaları gerçekleştirdik. Merkez ve ilçelerde yürüttüğümüz çalışmaları da kattığımız zaman 30 bin km’nin üzerinde alt ve üst yapı çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Ben muhtarlarımızdan memnunum. Hepsinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı