Ankara’yı teknolojinin de başkenti yapacak çalışmalara imza atmaya devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, açtığı teknoloji merkezleri ile de Türkiye’ye örnek olmayı sürdürürken e-spor tutkunlarına da destek oluyor.

Çubuk ve Beypazarı ilçelerinden sonra Etimesgut ilçesine bağlı Elvankent’te 90 metrekare alan üzerine kurulan üçüncü e-spor merkezinde; 10 bilgisayardan oluşan bir eğitim alanı, 5’er bilgisayardan oluşan 2 bootcamp (antrenman odası) ve 2 playstation yer alıyor.

Açılış 16 Ekim Pazartesi günü

Elvankent E-Spor Merkezi, 16 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’te törenle açılacak.

Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında kendini e-spor alanında geliştirmek isteyen gençler oyun bilgisayarları ve ekipmanları kullanarak merkezde düzenlenecek olan e-spor turnuvalarına ya da düzenlenen farklı turnuvalara katılabilecek. Ayrıca merkezde akademi takımları oluşturulup eğitimler de verilecek. E-Spor Merkezlerinde yer alan tüm odalar ve merkezde sağlanan tüm hizmetler randevu sistemiyle ücretsiz şekilde verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkente kazandırılacak olan 2 yeni e-spor merkezinin yapım aşaması da tüm hızıyla Mamak ilçesi ve Çankaya ilçesine bağlı Birlik mahallesinde devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı