“EKİM Vade Endeks 30 Sözleşmesi”

Ekim vadeli endeks 30 sözleşmesinde güç kaybı sürüyor. Perşembe günü yaşanan satışlar sonrasında Cuma günü de gevşeme eğiliminde olan sözleşme %1.5 oranında değer kaybı ile günü 8619 seviyesinden tamamladı.

Son günlerde etkili olan satışlar sonrasında göstergelerde bozulmanın belirginleştiğini görüyoruz. 22 günlük ortalamasının altına inilmiş olması kısa vadede olumsuz görünümü artırıyor.

Ancak sözleşmede geçtiğimiz haftanın son iki işlem gününde 50 günlük ortalamasının üzerinde satışların karşılanmış olmasının tepki olasılığını attırdığını söyleyebiliriz.

Özellikle saatlik grafiklerde göstergelerin bu ortalamanın üzerinde dönüş yapıyor olmasını tepki ataklarını destekleyen bir unsur olarak verebiliriz.

Haftaya tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz sözleşmede 50 günlük ortalama seviyesi olan 8526 seviyesi ilk destek noktası olarak takip edeceğiz.

Bu desteğinin üzerinde kalındığı sürece tepki ataklarının güç kazandığını görebiliriz. Bu nedenle 8526 seviyesinin altında stoploss çalıştırmak koşulu ile sözleşmede tepki alımlarının yapılmasını uygun buluyoruz.

Beklentimiz paralelinde yaşanacak tepki hareketlerinde ise 8750 ve 9000 seviyelerini kısa vadeli ilk dirençler olarak verebiliriz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı