Okul ziyaretinde ilk olarak okul bahçesinde çocuklarla sohbet eden Vali Şıldak, öğrencilere televizyon ve internetten mümkün olduğunca uzak durmaları gerektiğini söyleyerek bol bol kitap okumaları tavsiyelerinde bulundu. Daha sonra öğretmenler odasına geçen Vali Şıldak, eğitim üzerine öğretmenlerle sohbet etti.

Vali Şıldak; “Sabah erken saatlerde okul ziyaretleri yapmaya gayret gösteriyoruz. İl merkezinde pek çok okulumuz iyi seviyede, iyi bir standart yakalanmış görünüyor. Ancak eksiklerimiz var, daha çok çalışmamız ve daha çok gayret göstermemiz gerekiyor.” dedi.

 

VALİ ŞILDAK “GÜÇLÜ BİR YATIRIM DESTEĞİ ALACAĞIZ”

Şanlıurfa’da eğitim alanında seferberlik başlattıklarının altını çizen Vali Şıldak, 2024-2026 yılları arasında yapımı devam edenlerle birlikte kentin okul ihtiyacının yaklaşık yüzde 70’ini karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Vali Şıldak, “Yaklaşık 500 yeni okula ihtiyacımız var, şu anda 55 okulumuzun yapımı devam ediyor. Yılsonuna kadar 101 yeni okulu daha başlatmış olacağız. Böylece 156 okul ediyor. Bunlara atölyeleri, spor salonlarını, pansiyonları, idari binaları, halk eğitim merkezlerini dâhil etmeden söylüyorum. Bunun içine bunları da katarsak 30-40 bina daha ilave etmek lazım. Gayet güçlü bir yatırım desteği alacağız, 2024-2026 yılları arasında yine yatırım programı teklifimiz kapsamında 200’ün üzerinde okul teklif ediyoruz. 160’ının yerlerini belirledik. Yeni yapılacak okulların arsa problemi yok, buralarla ilgili teklifimizi yapacağız. Kasım ayının başında inşallah Millî Eğitim Bakanlığına bizzat giderek bunun sözünü alacağız. Yani 200 okul daha gelirse 150 civarında da yapıyoruz, toplam 500 olan ihtiyacımızı büyük ölçüde karşılamış olacağız.” diye konuştu.

Öğretmenler odası ziyaretinin ardından sınıfları da gezen Vali Şıldak, öğrencilerin derslerine eşlik etti. Şanlıurfa’daki eğitim standardının artırılması için çalıştıklarını belirten Vali Şıldak, öğrencilere başarılı ve verimli bir eğitim dönemi geçirmelerini diledi.

Bu arada Vali Hasan Şıldak’a okul ziyaretinde eşi Fatma Nur Şıldak da eşlik etti.