WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Tugay; İzmir’i kütüphaneler şehri yapacağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta uzun süredir atıl duran binayı, modern ve teknolojik altyapısıyla doğayla iç içe bir kütüphaneye dönüştürdü. Köy Enstitülerinin kurucusu, eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in adını taşıyan kütüphane hizmete alındı.

Tugay; İzmir’i kütüphaneler şehri yapacağız
Paylaş:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta atıl durumda bulunan bir binayı modern kütüphaneye dönüştürerek hizmete açtı. Köy Enstitülerinin kurucusu, eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in adını taşıyan kütüphane, kentin yeni kültür ve öğrenme alanlarından biri oldu.

Cemil Tugay, İlber Ortaylı Kütüphanesi’nin ardından Kültürpark’a kazandırılan ikinci kütüphaneyi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Gençler, İzmir’in en büyük kütüphanesini Kültürpark’ta sizler için açtık” dedi.

 Tugay, “Hasan Ali Yücel Kütüphanemizde ihtiyaç duyacağınız her şey hazır" sözleriyle  Yaklaşık 20 bin kitap kapasitesine sahip kütüphanede sessiz ve sesli çalışma alanları, bilgisayarlı masalar ve araştırma bölümleri bulunduğunu ifade etti. Tugay kütüphanenin Pazar hariç her gün 08.00-23.00 saatleri arasında açık olacağını da belirtti. 

Gençlere çağrıda bulunan Tugay, “Siz yeter ki öğrenmek isteyin; biz de İzmir’i kütüphaneler şehri yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.