Törene; siyasi partilerin yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları, ABB meclis üyeleri ile bürokratları, Sivil toplum kuruluşları, odalar, Ankara Kent Konseyi yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmasına Lodumlu Rekreasyon Alanı’nın özelliklerinden bahsederek başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Beytepe bölgesine değer katacak Lodumlu Rekreasyon Alanı 130 bin metrekareden oluşuyor. Burayı 55 milyon lira sözleşme bedeliyle tamamladık. 2 bin 450 adet ibreli ağaç, 2 bin 450 adet yapraklı ağaç ve 7 bin adet çalı ile kurulan parkımızda bin 600 metre bisiklet yolu, 600 metrekare kaykay parkuru, futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, fitness alanı ve çocuk oyun alanları bulunuyor.” dedi.

Başkan Yavaş, yeşili önceleyen çalışmalara devam edeceklerinin altını çizerek, “215 milyon lira maliyetle toplam 750 bin metrekarelik 22 parkımızın ve Lodumlu Rekreasyon Alanı’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bulunduğumuz bölge Ankara emlak piyasasının en değerli alanlarından biri. İşte böyle bir değerli alanın büyük bir rekreasyon alanı olması, halka kazandırılması, halk için kullanılacak olması, yönetim anlayışımızdaki farklılığı gösteriyor” açıklamalarında bundu.

Kentin huzuruna yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Yavaş,  “Onlar istedikleri kadar betondan, plastikten yapılmış proje arasınlar; biz içerisinde insan olan, mutluluk olan, huzur olan hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Biz betonda değil, yeşilde yarışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı